Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Doctorii au interdictie de a lua „”plicuri cu atentii”. Asta se intampla daca doctorul e surprins asa

in Evenimente/Stiri online

Medicii sunt considerati functionari publici, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat o decizie, potrivit careia doctorii din sistemul public de sanatate nu au voie sa primeasca plati suplimentare sau donatii din partea pacientilor.

Cei tratati in spitale au insa dreptul, conferit de legea din prezent, sa recompenseze medicii.

11828551_10153164628062266_638006182759528761_n

Dar, iata ca doctorii au interdictie de a lua „atentiile”.

Hotararea judecatorilor a fost publicata in Monitorul Oficial.

Daca doctorii incalca legea, pot raspunde penal.

La sfarsitul anului 2014, Colegiul Medicilor anunta ca va cere in Parlament modificarea Codului Penal, astfel incat medicii sa fie considerati liber profesionisti si nu functionari publici.

In prezent, sunt considerati functionari publici toti medicii angajati la stat sau cei din cabinete private care au contracte cu casa de asigurari.

Sorin Paveliu, medic primar boli interne: „Un medic chirurg matur, dupa o viata de invatatura, ajunge sa castige un plafon maxim de 860 de euro sau, daca vreti, 40 de euro pe zi, daca face 4 operatii.”

Decizia Inaltei Curti a venit in urma unui proces penal de luare de mita, de la Curtea de Apel Mures, in cadrul caruia avocatii unui medic inculpat au sustinut ca medicul nu e functionar public, conform noilor prevederi ale legii sanatatii. Noua judecatori de la Curtea Suprema au decis insa invers, ca doctorii sunt functionari publici, iar orice ban primit, fara chitanta, inseamna mita.

Vasile Astarastoae, presedinte Colegiului Medicilor din Romania: „Eu stiu ca judecatorii de la Inalta Curte se vor trata in strainatate tot cu medici romani, nu cu medici de alta nationalitate, dar ce va face populatia din Romania, care nu isi permite sa plece in strainatate?”

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate