Dodon ATACA din nou: „Ruşii sunt FRAȚII noştri, iar românii, VECINI”

in Extern

Cetăţenii ruşi sunt fraţii noştri, iar românii, vecini. Aşa şi-a început preşedintele Igor Dodon discursul său miercuri, 18 ianuarie, la întrevederea cu muncitorii moldoveni stabiliţi în Rusia. Dodon s-a lăudat cu rezultatele vizitei sale la Moscova şi a promis că în scurt timp mai multe probleme legate de migranţii moldoveni vor fi soluţionate, iar ce ţine de România, „fraţi, fraţi, dar brânza e pe bani”, a subliniat şeful statului, citat de Adevărul.

„Cetăţenii ruşi vor să fie prieteni cu noi, haideţi să fim sinceri. Ei sunt fraţii noştri. Ei au aşteptat un semnal la nivel politic <Aveţi doar români la conducere sau aveţi şi oameni normali>? Ieri acest semnal a fost foarte clar, văd că cineva din sală râde că am spus de români. Eu nu sunt împotriva lor, ei sunt prietenii noştri, vecinii noştri, dar să fie clar că eu consider că noi avem limba noastră – moldovenească şi istoria noastră, a Moldovei (…)”, a declarat Igor Dodon.

Aceasta nu este prima săgeata aruncată de preşedintele Moldovei la adresa României pe durata vizitei sale la Moscova. În cadrul conferinţei de la agenţia de presă TASS, din 17 ianuarie, Dodon a vorbit despre necesitatea semnării Tratatului de frontiera cu România, sugerând că Bucureştiul nu doreşte semnarea acestuia pe motiv că nu a renunţat la ambiţiile unioniste.

Totodată, Igor Dodon s-a plâns pe faptul că în Moldova partidele unioniste nu sunt interzise prin lege, fapt inadmisibil, din punctul său de vedere.

La întrevederea din 18 ianuarie, cu studenţii moldoveni care învaţă la Moscova, Dodon le-a înmânat acestora câte o carte cu istoria Moldovei, fără a ezita să o facă şi el pe istoricul, afirmând că România a apărut pe hartă cu 500 de ani mai târziu decât Moldova sau că Ştefan cel Mare nu o dată a dat foc Bucureştiului.

Și ca tacâmul să fie complet, să nu uităm că după întrevederea cu Igor Dodon, Vladimir Putin i-a dăruit acestuia harta Moldovei Mari. Poate că ar trebui să i se spună Gogon, nu Dodon.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.