Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Doi fermieri români au intrat în greva foamei. Protest și disperare în fața APIA

in Astronomie/Evenimente/Stiri online

Doi fermieri din Blăjenii de Sus sunt în greva foamei deja de ore bune în față la APIA Bistrița-Năsăud, pentru că nu primesc subvențiile pentru vacile austriece în care au investit 65.000 de euro.

De mai bine de jumătate de zi, doi fermieri din Blăjenii de Sus stau sub o umbrelă, în față la APIA Bistrița-Năsăud, cu afișe pe care stă scris „GREVA FOAMEI”. Cei doi au intrat în greva foamei, după ce au fost anunțați printr-un telefon că nu vor primi subvenții pentru vacile de carne, în care au investit, spun ei, nu mai puțin de 65.000 de euro. Parte din suma folosită pentru a aduce aceste vaci tocmai din Austria a fost luată împrumut.

Ioan Bălan, unul dintre fermieri, care mai are acasă și porci și vaci de lapte și care se ocupă cu creșterea animalelor de când se știe, spune că a depus un dosar pentru subvenții la APIA(Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură) în anul 2015, după ce animalele au fătat, cum prevedea legea.

Acum, la un an de la depunerea dosarului, timp în care fermierul nu a fost căutat deloc și nici înștiințat în vreun fel că ar fi vreo problemă cu subvenția, omul a aflat că sunt șanse să nu primească ajutorul, care se ridică la 12.000 de euro. Asta pentru că ar fi depășit un „termen istoric”, despre care spune că nu știa. Fermierul s-a încadrat totuși în acea prelungire cu 21 de zile, iar dosarul i-a fost acceptat, pe moment. „Nimeni nu știe cum s-a întâmplat și cum s-a ajuns la chestia asta”, precizează dezamăgit bărbatul.

În aceeași situație se mai regăsesc doi fermieri din Blăjenii de Sus, Grigore Mititean și Chișu Ioan. Unul dintre ei, Grigore Mititean i s-a alăturat lui Ioan Bălan și protestează în fața instituției. Cei doi spun că vor rămâne în greva foamei până când li se va rezolva problema. și două săptămâni dacă va fi nevoie.greva foamei fermieri

În total, cei trei ar trebui să primească subvenții în valoare de aproape 35.000 de euro. Cu suma așteptată de la APIA, Ioan Bălan spune că ar fi plătit o parte din creditul luat pentru achiziționarea animalelor și ar fi luat utilaje necesare.
„Voiam să plătim o parte din credit și să luăm niște utilaje, avem nevoie de utilaje. Să facem un grajd pentru ele, să ne dezvoltăm. Sigur 100% nu vom merge cu banii ăia într-o stațiune, pentru dezvoltare voiam să-i folosim, că d-aia se dau”, completează Ioan Bălan.

sursa: bistriteanul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Astronomie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate