Prejudiciul de 6.313.748,52 euro ar proveni din subevaluarea a 2.450 de vagoane care erau destinate casării.
Procurorii DIICOT Timișoara vor face miercuri percheziții în mai multe județe, fiind suspectate de delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals 40 de persoane care se constituiseră într-un grup infracțional organizat. Factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societății de transport sunt suspectate de delapidare.
Perchezițiile vor avea loc în: București, Teleorman, Călărași, Dâmbovița, Prahova, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și Arad.
Procurorii DIICOT susțin că în anul 2016, s-a constituit la nivelul CFR-Marfă „un grup infracțional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societătii de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societății, cu prilejul operațiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării, facilitând astfel traficarea în folosul SC REMAT SA Călărași a diferenței rezultate între valoarea reală și cea subevaluată a bunurilor casate”.
Procurorii DIICOT susțin că s-au ofertat la Bursa de Mărfuri București un număr de 2.450 de vagoane pe roți facute dintr-un oțel special, la preț de fier vechi, cu toate că, conform standardelor în vigoare, deșeurile metalice provenite din casarea materialului rulant se încadrau în categoria „deșeu fier vechi greu” și „deșeu fier vechi special”, categorii de deșeuri cu un preț net superior față de cel la care au fost evaluate.

Vacanțe luxoase, bijuterii, haine de firmă, capriciile soției și amantei, toate plătite din banii publici
Radu Frîncu, fostul preşedinte al SC CARE România SA, societate de asigurări în cadrul Eximbank SA,