Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Două sintagme care mă enervează

in Diverse

Există multe chestii pe lumea asta care mă enervează. Cum ar fi salata de vinete, opinia generală că toţi bebeluşii sunt drăguţi sau femeile care spun că vor un bărbat care să le facă să râdă. Sunt odios de hazliu dar în viaţa mea nu am futut cu umorul. Nu a existat femeie care să stea cu mine pentru că o fac să râd. Desigur, ajută la agăţat, la destins atmosfera dar mai departe de atît umorul este la fel de relevant ca culoarea ochilor şi mirosul băşinilor. Dar nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre două sintagme pe care de obicei le folosesc cretinii fără argumente după ce te oboseşti să le explici de ce nu au dreptate şi de ce ar fi decent să se sugrume cu mâna lor ca să scutească lumea de gândirea lor suferindă.

Am să îmi adresez discursul unei persoane ipotetice feminine pentru că mă excită mai tare să fiu violent verbal cu femeile decât cu bărbaţii. Cu bărbaţii mă bucură în pantalon să le dau un genunchi în gât direct.

„Asta e părerea ta!”

Atâta timp cât a venit din gura mea, a cui poate fi proasta satului? A lui Pazuzu ? Nu că nu am zis-o gutural şi rotindu-mi capul. Normal că e părerea mea. Dacă era părerea Papei, o auzeai din gura lui. Dacă era un citat, făceam nişte ghilimele în aer şi menţionam sursa. Încercai să sugerezi fin că nu e şi părerea ta? Deja ştiam asta, că de-aia am încercat să explic fin şi cu argumente logice că a ta nu e cea corectă! Faptul că argumentezi validitatea propriei păreri prin faptul că e a ta sugerează doar că la orele de logică din a 9-a sugeai pula prin baie sau cariera ta educaţională nu te-a purtat până pe culmile domoale ale începutului liceului pentru că a trebuit să te întorci la ţară să prăşeşti gulii cu faţa. Sau poate prin această frază încerci să sugerezi că mai există şi alte păreri în lume diferite de a mea. Normal că sunt! Doar nu crezi că eşti singura proastă din univers! Mai sunt şi alte proaste pe lumea asta! Nu eşti specială! Şi da, asta e părerea mea. Ştiu că mama ta te consideră specială. Şi aia e părerea ei. Părerea mea e că mama ta e o curvă proastă dar, repet, e doar părerea mea! Să nu existe confuzii!

“Gusturile nu se discută”

Bine atunci. Dar dacă mie mi-ar plăcea teribil să violez fetiţe de 11 ani în nara stângă, s-ar discuta? Ar fi tot o problemă de gust, nu? De ce ar trebui să se discute? Sau dacă aş simţi o plăcere deosebită şi neexplicată să o dezgrop pe bunică-ta, să-i tăbăcesc pielea feţei şi să îmi fac o pereche de chiloţi din ea în aşa fel încât să-mi iasă pula pe gura ei sfrijită şi coaiele pe găurile ochilor, s-ar discuta?

Ar fi o problemă de gust estetic, că tu n-ai gusta din punct de vedere al modei chiloţii făcuţi de mine. Uite cum vine treaba. E dreptul tău să îţi placă ceva cum e dreptul meu să îţi spun că trebuie să fii un sac de cururi ca să îţi placă ce îţi place ţie. Ciorba de burtă? Problemă de gust. Femeile obeze? Problemă de gust. Orientarea politică? Problemă de gust. Religie? PROBLEMĂ DE GUST. NU! Nu e aşa! Nu există gust! Totul are o explicaţie logică! Există un motiv, o cauzalitate, o explicaţie pentru faptul că mie imi place ciclamul mai tare decât fuchsia şi ţie invers. Gusturile nu sunt nişte forţe ezoterice apărute din infinitul nedefinit şi pe care trebuie să le acceptăm aşa cum sunt. Au o cauzalitate iar faptul că alte tale diferă de ale mele înseamnă în principal că nu ştii ce e frumos în viaţă iar în plan secund că eşti o curvă proastă!

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate