Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Dovadă concludentă că Rusia nu doreste război

in Extern

Departamentul de Stat al SUA a recunoscut oficial că echipajul de pe distrugătorul USS Donald Cook a fost grav demoralizat, cand nava lor a fost survolată în Marea Neagră de către un Sukhoi-24 (Su-24), avion de vânătoare rusesc, care a efectuat survolul neânarmat, fără bombe, sau rachete, ci doar cu un dispozitiv de război electronic.

arton185860-a5e0c

La 10 aprilie 2014, USS Donald Cook a intrat în apele Mării Negre și la 12 aprilie un bombardier tactic rusesc Su-24 a zburat deasupra navei declanșând un incident care, în conformitate cu mai multe rapoarte mass-media, a demoralizat complet echipajul acesteia, atât de mult încât Pentagonul a emis un protest.

Video cu distrugatorul USS Donald Cook 

USS Donald Cook (DDG-75) este un distrugător de a 4-a generație purtător de rachete ghidate ale cărui arme cheie sunt rachetele de croazieră Tomahawk, cu o rază de până la 2500 km, cu capacitatea de a transporta focoase nucleare. Această navă transportă 56 de rachete Tomahawk în modul standard, și 96 de rachete în modul de atac.

Distrugatorul american este echipat cu cel mai recent sistem de luptă Aegis. Acesta este un sistem integrat de arme navale, care pot lega împreună sistemele de apărare anti-rachetă ale tuturor navelor încorporate în aceeași rețea, astfel încât să asigure detectarea, urmărirea și distrugerea a sute de ținte în același timp. In plus, USS Donald Cook a este echipat cu 4 radare mari, a căror putere este comparabilă cu cea a mai multor stații terestre. Pentru protecția proprie, transportă mai mult de cincizeci de rachete anti-aeriene, de diferite tipuri.
Când jetul rusesc s-a apropiat de nava SUA, dispozitivul electronic a dezactivat toate radarele, circuitele de control si sistemele de transmitere a informațiilor. La bordul distrugatorului american s-a asternut tăcerea. Între timp, bombardierul rusesc Su-24, care ,,bâzâia” de deasupra distrugătorului american efectua survoluri fără bombe, si rachete, ci doar cu un ,,coș” montat sub fuselaj, care, potrivit ziarului rus Rossiyskaya Gazeta, conținea un dispozitiv de război electronic rusesc numit Khibiny.

Cu alte cuvinte, atotputernicul sistem Aegis, acum cuplat – sau pe cale de a fi – cu sistemele de apărare instalate pe cele mai multe nave moderne ale NATO a fost închis, pur si simplu cum opresti televizorul cu telecomanda.

Bombardierul rusesc Su-24 a simulat apoi un atac cu rachete împotriva USS Donald Cook, care a fost lăsat literalmente surd și orb. Ca atunci când ar efectua un exercițiu de antrenament, aeronava rusă – neînarmată – a repetat aceeași manevră de 12 ori înainte de a zbura mai departe. Vă închipuiti ,,moacele” ofiterilor americani la această demonstratie de fortă ? Eu n-as fi vrut să fiu in pielea lor.

Imediat după aceea, distrugătorul de generația a 4-a si-a stabilit a naviga spre portul Constanta, România.

Începând cu acest incident, ceea ce mass-media Atlantiștilor a acoperit cu atenție, în ciuda reacțiilor pe scară largă care s-au stârnit în rândul experților din industria de apărare, nici o navă americană nu s-a mai apropiat vreodată de apele teritoriale rusești. Inclusiv la summitul G-20 care a avut loc recent in Australia, flota americană nu s-a apropiat de flota rusească din apele internationale din jurul Australiei.

A fost o lectie pe care NATO o sa o tină minte mult timp de-acum încolo.

Potrivit unor surse mass-media de specialitate, 27 de marinari de pe USS Donald Cook au solicitat să fie eliberati din serviciul activ, după acest incident.

Vladimir Balybine – director al centrului de cercetare cu privire la războiul electronic și evaluarea așa-numitelor tehnici de „reducere a vizibilitătii” (pe radar,n.a.) în anexa tehnică din cadrul Academiei Fortelor Aeriene Ruse – a făcut următorul comentariu:

,,Cu cât un sistem radio-electronic este mai complex, cu atât mai ușor este să-l dezactivezi prin utilizarea războiului electronic „.

Video cu reconstituirea incidentului

Ca si concluzie, Rusia a demonstrat prin acest exercitiu că marea flotă a NATO este oricand vulnerabilă si să stea in banca ei. Rusia nu doreste razboi, ci o lume multipolară in care fiecare natiune să-si exercite drepturile si să-si aleagă singură soarta. Natiunile să nu mai fie jefuite de resurse de către corporatiile multinationale ale cabalei si nimeni să nu mai fie amenintat cu terorismul sau cu schimbarea guvernelor după interesele marilor corporatii. Să clădim o lume a păcii si bunăstării.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate