Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Dovezi incendiare. Sebastian Ghita ofiter acoperit SRI in Parlamentul Romaniei

in Politic
În ciuda faptului că deputatul Ghiță a infirmat în permanență că ar fi ofițer acoperit al SRI, avem dovada că lucrurile stau exact pe dos. Dar, ce este mai grav, fostul director al serviciului, George Maior, a mințit cu nerușinare în urma cu doi ani, ca să-l mențină infiltrat în acea comisie, care controlează activitatea SRI.In urma cu doua zile, Ziuanews a intrat in posesia unor documente care certifica aparteneta lui Sebastian Ghita la zona serviciilor de informatii. Am asteptat sa verificam, dat fiind ca documentele sunt olografe, daca intr-adevar este scrisul lui Ghita in cauza. Am avut confirmarea, drept pentru care suntem in masura sa prezentam facsimilul atașat intitulat „Anexă la Formularul de securitate”. Sebastian Ghiță declara la 27 august 2004, din calitate de ofițer acoperit al SRI, ca a luat cunoștință de cerințele procedurii de verificare și avizare pe care le acceptă. Și semna cu mânuța lui. In acest fel se explica si ascensiunea fulminanta a lui Sebastian Ghita ca tanar om de afaceri de mare succes, dar si cum a primit preferential, prin licitatii cu dedicatie, dreptul de a administra prin softuri campaniile electorale, unele masluite la ordin, dar si cum a lucrat cu firme sub acoperire ale SRI.

Avizul lui Ghiță

În consecință, Ghiță solicita „Avizul de securitate” necesar continuării activității sale în cadrul serviciului – oricare ar fi fost aceea -, atașand un CV și câteva date despre rudele sale apropiate scrise olograf, tot de mânuța lui. „Mă angajez să furnizez orice date suplimentare care îmi vor fi solicitate și să informez din proprie inițiativă asupra oricăror modificări apărute în cele declarate de mine”. Documentul prezentat de Ziuanews in premiera este semnat de un oarecare lt. col. Drăghici Narcis și nu poartă nici o specificație că ar fi document secret ori măcar de serviciu.

De ce a mințit George Maior?

Convocat de noua Comisie de control a SRI la 12 februarie 2013, după alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, directorul George Maior a mințit cu dezinvoltură, susținând că „Nu există nicio incompatibilitate legată de activitatea serviciilor în raport cu membri ai Parlamentului sau cu puterea judecătorească. Este o declarație fermă”. Cumea, deputatul PSD Sebastian Ghiță se afla în încăpere, făcând parte din Comisia de control a SRI. Ulterior, potrivit unor surse sigure ale Ziuanews, Ghiță avea să se împrietenească la catarama cu Florian Coldea si sa facă afaceri.

Recent, cum din SRI nu prea poți să-ți dai demisia, fie că ești ofițer acoperit ori descoperit, Ghiță s-a gândit să renunțe la Comisia de control a serviciului. Dar asta nu va spăla în niciun caz trecutul său fabulos și faptul că Parlamentul României, ca și majoritatea instituțiilor importante ale statului, sunt penetrate de serviciile secrete, care în mod normal ar trebui să aibă o cu totul altă misiune.

Documente aici

Pe data de 15.02.2015, Sebastian Ghita, membru al Comisiei SRI declara intr-un interviu televizat ca nu trwbuiw diminuata activitatea serviciilor secrete românesti, asa cum se cerea de catre alti politicieni si de catre opinia publica: „Este evident că pe teritoriul României acţionează şi servicii secrete străine, şi partenere, şi inamice. Fac spionaj şi recrutează şi în justiţie, şi în presă, şi în politică. Sper că serviciile secrete româneşti nu vor pierde această bătălie. Serviciile româneşti trebuie să aibă capacitatea să se contrapună acestor tendinţe. Trebuie să avem o limită până la care reducem puterea serviciilor româneşti”

sursa: ziuanews.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate