Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Dr. Paul Iulius Negoiță a făcut o radiografie a celui mai roșu județ din România, Buzău, unde PSD a câștigat alegerile cu un scor zdrobitor.

in Articole

Dr. Paul Iulius Negoiță spune adevărul crunt despre cel mai roșu județ

„Intenția inițială era să scriu un mic text, aparent fantastic, în care, un auto­buz, plin cu pensionari plimbați gra­tu­it, circula prin Buzău. Circula de ani buni, iar pensionarii erau fericiți pentru că nu plăteau. Obsedați de ideea gra­tu­ită­ții transportului nu observau că lumea în ju­rul lor se atrofia. Copiii li se mutau în alte zări, vecinii mai tineri dispăreau, po­si­bilitățile lor erau din ce în ce mai mici…

În timp ce ei circulau, totul se scumpea: apa, gunoiul, impozitele. Și totuși… continuau de ani buni să creadă că sunt privilegiați, că ei chiar nu plătesc nimic pentru transportul public gratuit. Și au continuat să circule, până într-o zi când mașina s-a oprit… nu mai era com­bustibil. De ce? Pentru că tinerii au plecat și nimeni nu mai avea cine să asigure ve­ni­turi suficiente la bugetul local. Atunci, așa de târziu, au aflat adevărul. Au rea­li­zat că banii de combustibil erau de la co­piii lor, de la vecinii lor și nu de la primar. S-au trezit buimaci și și-au sunat cu dor copiii. I-au întrebat de ce au ple­cat… Răspunsul unanim: fiindcă voi l-ați vo­tat! L-ați votat și posibilitățile noastre de supraviețuire s-au anulat! Nu este proză fantastică, ci des­cri­erea cuminte a unei realități mult mai dure.

Pare ciudat ceea ce spun?! Este o rea­litate! Buzăul e un oraș îmbătrânit. Un oraș în care minciuna, că un primar cum­se­cade dă transport gratuit pensionarilor, a ținut cu zecile de ani. De fapt tran­spor­tul îl ofereau cei ce plăteau impozite și ta­xe. În spatele acestui privilegiu totul s-a ru­inat. Buzăul a devenit un oraș obosit, fă­ră locuri de muncă, al doilea în topul șomajului din țară. Un oraș în care transa transportului gratuit a distrus enorm. Po­li­ti­cienii locali știau că acesta poate fi sin­gu­rul argument electoral. Restul nu i-a mai interesat. Con­se­cin­țe­le sunt de­za­stru­ase pe termen lung. Tinerii au plecat din lipsa perspectivelor. Fără in­fra­struc­tu­ră, fără economie, fără universitate, fără vii­tor, tineri și mai puțin tineri, au plecat.

Dacă această stare de cubanizare va con­ti­nua, nimic bun la orizont. Deja, de­po­pu­la­rea este un fenomen accentuat. Deunăzi, am ajuns în blocul 105. Am bătut din uşă în uşă. Nimeni. La etajul patru a des­chis, în fine, cineva. Stăpân peste bloc, lo­catarul de la ultimul etaj, asemenea unui geograf, a început să redea nume de ţări şi să le asocieze cu fiecare apar­ta­ment din bloc. Toţi vecinii au plecat! Ne­voia i-a împins. În aşa ritm de depopulare Buzăul tinde să devină blocul 105C”, a scris Paul Iulius Negoiță. CITESTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate