Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Drama româncelor exploatate şi măritate cu forţa, cu pakistanezi, în Marea Britanie

in Evenimente

Grupări de crimă organizată din ţările est-europene forţează în mod repetat femei în exploatare sexuală şi chiar căsătorii de formă, în special cu cetăţeni pakistanezi care vor să obţină drept de rezidenţă în Marea Britanie. Din informațiile Europol, printre victime se numără în special femei traficate din România şi Slovacia, cărora li se promit locuri de muncă bine plătite în Scoţia, dar sunt, în schimb, obligate să se căsătorească cu bărbaţi din Pakistan.

Tinerelor li se promit locuri de muncă în Scoția, dar sunt obligate să se căsătorească cu anumiți bărbați, potrivit BBC, citat de Digi24. Jurnaliștii BBC au descoperit o femeie din Slovacia care a fost traficată de trei ori în Glasgow.

„Abia atunci când ajung li se spune că nu au niciun loc de muncă şi trebuie să se logodească în schimb cu pakistanezi”, a declarat şefa diviziei pentru trafic de carne vie din Europol, Angelika Molnar.

Potențialii miri pakistanezi vor să rămână în Scoția, dar pentru a cere rezidență e nevoie să se căsătorească cu o femeie din Uniunea Europeană. După această căsătorie de formă, femeile rămân sub controlul traficanților și sunt exploatate ca menajere de către soți sau violate. Un alt oficial susţine că există o legătură clară între grupările de crimă organizată est-europene şi cele asiatice din Glasgow.

Aceste căsătorii de formă pot fi identificate cu uşurinţă, pentru că implică de obicei tinere est-europene, care se mărită cu bărbaţi de origine asiatică. De asemenea, aceeaşi adresă este folosită pentru multiple căsătorii, dar nu există semne că cineva locuieşte la adresa din acte.

Peste 70 de astfel de  căsătorii de formă au fost înregistrate doar în Glasgow, iar o treime dintre aceastea sunt în cartierul Govanhill. Peste zece cupluri căsătorite au aceeaşi adresă, într-o locuinţă situată pe strada Westmorland din Govanhill. După cinci ani, bărbații divorțează, imediat după ce și-au obținut dreptul de rezidență în Marea Britanie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate