Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Dreptate pentru toti! Cel mai mare jaf savarsit la adresa Romaniei dupa anul 2004 !

in Articole

Cel mai mare jaf savarsit la adresa Romaniei dupa anul 2004 – care intrece toate hotiile si „tunurile” date de „baietii destepti”, inclusiv actualele dosare Microsoft sau EADS – este datorat grupului infractional organizat, condus de Traian Basescu si Monica Macovei, care a elaborat si promulgat Legea 247/2005, cea mai criminala si tradatoare Lege la adresa Romaniei!

Aceasta Lege a fost promovata si promulgata tocmai cand in alte tari, inclusiv in Ungaria vecina, se incheiase DEMULT operatia de retrocedare a proprietatilor confiscate de regimurile comunist-totalitare!

De 10 ani NIMENI nu l-a intrebat pe Basescu, de ce nu a „plagiat” Legea maghiara, pentru ca operatiunea de retrocedare sa se faca cu pierderi minime pentru Romania???

Pe 22-08-2014, pe aceasta speta, am facut un Denunt Penal la Parchetul General, inregistrat cu Nr.63.068/22-08-2014, si care poate fi citit integral pe pagina mea de Facebook!

Fila cu acest Denunt a dost transmisa in 18 si 19-09-2014, conducerilor televiziunilor Antena 3, RTV, B1 TV, Digi 24 si Realitatea TV, iar pe 01-10-2014, a fost transmisa si lui Radu Moraru la Nasul TV!

Cat de „deotoloage” sunt televiziunile care nu prezinta poporului roman o asemenea „Stire de Breaking News”, in care actor principal este Basescu, si prin care Romania a fost pagubita de zeci de miliarde de Euro???

Acelasi lucru il solicit tuturor romanilor exasperati de ceea ce se intampla de 25 de ani in Romania!

Tu omule, si frate, in care dintre cele “doua lumi” doresti sa traiesti, tu si urmasii tai?

Cele “doua lumi”, dintre care putem sa alegem, se dosebesc DOAR prin Juramantul aflat la “temelia” fiecareia!

Dintotdeauna, singura protectie generala, pentru toti membri societatii, in fata abuzurilor celor ce detin functii publice, a fost Juramantul pe care acestia il depun, si prin care se angajeaza sa fie nepartinitori, neprigonitori, si sa lucreze pentru promovarea Binelui public si a armoniei sociale, in respectul legilor.

Rezulta ca nivelul de protectie a oamenilor, ca si cel de dreptate si echitate, precum si de actiuni benefice pentru societate, sunt dependente de capacitatea Juramantului depus, de a-l determina pe deponent, sa isi respecte cu SFINTENIE cele asumate.

Numai o MOTIVARE puternica, ce prevede consecinte dure si imediate, pentru incalcarea celor asumate prin Juramant, va determina un comportament exemplar, drept, echitabil, si care va promova voloarea, in conformitate cu scara de valori a celui ce a depus Juramantul.

Indolenta, iresponsabilitatea si nesimtirea, nu se vor regasi in modul cum isi indeplineste atributiunile de serviciu cel care depune un Juramant cu motivare ferma, ce atrage consecinte dure si imediate!

Actualmente, in intreaga lume, sunt folosite juraminte-ritual religioase, care ofera oamenilor ce le depun, o MOTIVARE slaba, cu consecinte difuze si diluate (raiul sau iadul, ori reincarnari inferioare, etc.), si acestea doar dupa moarte!

Aceste juraminte reprezinta temelia “lumii actuale”!

Daca vom INLOCUI actualele juraminte-ritual religioase, cu un Juramant implicativ (J.i.), care este universal, prin faptul ca este valabil pentru enoriasii tuturor religiilor, ca si pentru cei fara de religie, si care ofera o MOTIVARE puternica, cu consecinte dure si imediate pentru deponent, vom obtine “o lume” in care oamenii vor avea comportamente cvasi-IDEALE, pentru ca se vor afla sub controlul acelor consecinte dure si imediate, 24 de ore din 24!

Juramantul implicativ reprezinta temelia “lumii viitoare”!

Juramnitele-ritual religioase (actuale) au dovedit ca nu mai au NICIO influenta asupra comportamentului celor ce le depun.
DOVADA in acest sens, este prabusirea morala a societatilor umane.

Juramantul implicativ (J.i.), ce va fi prezentat mai jos, poate aduce armonie si eficienta in societate, precum si pace intre popoare, atat prin faptul ca cei ce se afla la conducere, vor avea “frane” in demersurile lor demagogice, cat si pentru ca societatea isi va crea mecanisme de control asupra acestora, prin care le va putea bloca elanurile demagogice si aventuriste!

Diferenta dintre actualele juraminte-ritual religioase, si Juramantul implicativ (J.i.), este una ESENTIALA, prin faptul ca primele reprezinta un ritual, ce nu il afecteaza in niciun fel pe deponent, pe cand Juramantul implicativ (J.i.) afecteaza cele mai profunde resorturi ale fiintei si constiintei deponentului, pentru ca acesta isi gajeaza acuratetea actiunilor si comportamentului, cu UNIVERSUL lui de SUFLET, format din fiintele dragi si apropiate!

Juramantul implcativ (J.i.) are forma de mai jos, si se compune din introducere, care este unica, din cuprins care este specific activitatii desfasurate de deponent, si din incheiere, care este deasemenea unica, astfel:

“”Jur pe constiinta mea, in fata celor dragi, a semenilor mei si a lui Dumnezeu, ca …(urmeaza textul cuprinsului care este specific activitatii desfasurate de deponent, dupa care se incheie cu implicatia din final, astfel:)

..Daca nu imi voi respecta prezentul Juramant in toate prevederile lui, sau daca nu voi demisiona la prima incalcare constientizata, Dumnezeu sa abata, asupra mea si a tuturor complicilor mei, cele mai cumplite nenorociri, si sa ma lipseasca pe mine, pe toti complicii mei si pe cei dragi mie, de sanatate si fericire!
Precizez ca Dumnezeul invocat mai sus, este Divinitatea Ocrotitoare si Rasplatitoare a familiei mele, catre care mi-am indreptat, sau imi voi indrepta Gandul si Ruga, atunci cand viata mea, sau a celor mai dragi fiinte a fost, sau va fi in Cumpana. AMIN!””

Forma dura a Juramantului implicativ (J.i.), ce va trebui depus de catre persoanele cu responsabilitati de varf in societate (intre circa 50 si 1000 de personae, functie de marimea poporului), difera doar la implicatia din final, prin textul cuprins intre grupurile de trei liniute (///—///), astfel:

..Daca nu imi voi respecta …., ///Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri, si sa ma lipseasca, pe mine si pe cele mai dragi fiinte, de sanatate si fericire!///

Pot sa existe indivizi care, gandind superficial, vor spune: “Nu de Juramant implicativ (J.i.) avem nevoie, ci de legi dure si de aplicarea lor!”

FAAAALS!   DE RETINUT:

1. Legile sunt facute de oameni, si sunt aplicate de oameni! Deci, oamenii pot face legi pentru a nu-i “afecta” si pe ei, si le vor aplica in functie de persoana in cauza, si de “intelegerea” la care pot ajunge!
2. Oamenii vor fi “corecti” doar atat timp cat se vor afla sub “reflectorul” legii! Si nici chiar atat, deoarece va putea sa cada “la intelegere” cu cel obligat sa aplice legea!
3. Juramantul implicativ (J.i.), este “neindurator” prin consecintele lui dure si imediate, si va actiona asupra deponentului 24 de ore din 24!
Cu el nu se pot face “intelegeri”!

Acum fratii mei, oameni, raspundeti-va voua cu sinceritate, cand credeti ca ati fi mai in siguranta in interactiunea voastra cu diverse autoritati, primar, politist, procuror, judecator, examinator, medic, etc., etc., atunci cand ati sti ca respectiva autoritate a depus un juramant-ritual religios (ca acum), sau atunci cand ati sti ca respectiva autoritate a depus un juramant implicativ (J.i.)???

In care dintre cele “doua lumi”, credeti ca cei ce raspund de destinele popoarelor vor fi mai dispusi sa actioneze pentru Binele public, pentru armonie si eficienta in societate, pentru pace si intelegere intre popoare?

Bucuresti, 06-12-2014. Ing. pens. Dumitru Rizoaica, fost detinut politic intre 1958-1963, si Februarie-Aprilie 1986. Tel. 0723.966.732.
……………………
Nu va exprimati o parere inainte de a cunoaste MINI-pledoaria de mai jos:

MINI-Pledoarie pentru Juramantul implicativ (J.i.).

A. Juramantul implicativ stimuleaza si orienteaza toate energiile natiunii (societatii) in sensul Binelui general, deoarece aceia care au depus un asemenea Juramant nu mai pot promova Raul !

B. Juramantul implicariv pune stavila actiunilor contrare cinstei, adevarului si dreptatii, si blocheaza, pana aproape de anulare, nemarginita lacomie umana!

Existenta J. i. ii protejeaza pe oameni in doua moduri:
1. Ii inhiba pe cei ce ar dori sa solicite servicii in afara legii, deoarece solicitarea l-ar obiga sa-si incalce Juramantul, pe cel caruia i se solicita!
2. Cel caruia i se solicita un asemenea “serviciu”, poate refuza ABSOLUT pe ORICINE, motivand, justificat, ca nu-si poate INCALCA Juramantul !

Existenta J.i. in viata societatii umane ii responsabilizeaza social pe toti cei ce detin, sau aspira la functii publice!
Dupa 3 sau 4 ani de existenta a J.i. in viata sociala, nu s-ar mai auzi de evaziuni fiscale, de returnari frauduloase de TVA, etc., decat cel mult ca exceptii!

Parafrazandu-l pe poetul taranimii, am putea spune:
“Dar toate le-am trai usor/ Cu ..Juramant!”

Pentru cei ultrasceptici, care nu cred in “virtutile” J.i. prezentate mai sus, acesta tot le-ar oferi si lor doua motive de satisfactie, si anume:
1. Ar induce ticalosilor si familiilor lor, care le-ar putea fi complici, o mizerabila stare sufleteasca (psihica), ce i-ar tortura atat in stare de veghe cat si in somn, prin cosmaruri!
2. Cei cinstiti ar avea satisfactia ca ticalosii sunt stresati de o mizerabila stare sufleteasca (psihica), pe care le-ar putea-o accentua prin fredonarea urmatoarelor versuri:
“Juramant ,Juramant/ Da-le jale si mormant/ Dupa cum le-a fost cuvantul/ Celor ce n-au nimic sfant/ Ce-si incalca Juramantul!”

URMARITI raspunsul unui parlamentar caruia m-am adresat cu mai multi ani in urma:    :

“”Scrisoarea dvs. m-a pus in situatia de a gandi mai mult asupra implicarii psihice a individului cu functii de raspundere in ameliorarea starii actuale a societatii romanesti.
Masurile strict administrative, fara asocierea partii psihice a individului, NU POT CONDUCE LA ERADICAREA ACESTUI FLAGEL, care ramane CORUPTIA la diferite nivele si sub diferite forme.””

Ing.pens. Dumitru Rizoaica, fost detinut politic 1958-1963 si februarie-aprilie 1986.

PS. Acest material a fost transmis primilor patru decidenti din Romania, astfel:

IOHANNIS, cu Nr.20.304/23-12-2014; Ponta, cu Nr.2.135/29-12-2014;
Alina Gorghiu, cu Nr.531/05-01-2015, si V. Blaga, cu Nr.1/05-01-2014.

PPS.      Oricine ii va respinge viabilitatea, sau va exprima indoieli fata de Juramantul implicativ (J.i.), prezentat mai sus,  o va face „convingator”, numai daca el insusi va spune ca si-l va putea incalca fara sa aiba vreo problema de constiinta, atunci cand ar depune un asemenea Juramant, prin care ar implica sanatatea si fercirea celor mai dragi fiinte, pentru a-si gaja cu ele acuratetea actiunilor si comportamentului propriu!

Publicat de Dumitru Rizoaica

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate