Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Dublarea alocatiilor pentru toti copiii un mic pas spre normalitate

in Politic

Guvernul a decis, miercuri, dublarea alocaţiilor pentru 500.000 de copii proveniţi din familii sărace, în care venitul net lunar pe cap de membru este sub 530 de lei. De asemenea, în şedinţa de miercuri a Executivului s-au aprobat şi alte măsuri de protecţie socială, anunţate de ministrul Rovana Plumb.

Un amendament prin care alocațiile de stat pentru copii se dublează a fost votat miercuri de Camera Deputaţilor. Potrivit acestuia, aceste indemnizaţii ar urma să crească de la 42 la 84 de lei.

Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative și a fost adoptat cu 98 de voturi pentru și 77 împotrivă.

Acest amendament, respins marți la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, prevede că alocațiile pentru copii se măresc de la 42 la 84 de lei.

După ce amendamentul a fost adoptat, liderul grupului PSD de la Cameră, Marian Neacșu, a cerut o pauză de 25 de minute, iar ședința de plen s-a întrerupt, ca și dezbaterile la acest proiect de lege. Ordonanța cu amendamentul a intrat la votul final miercuri după-amiază şi a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Controversata lege a majorării alocaţiilor copiilor a ajuns la vot final în Camera Deputaţilor. Dacă parlamentarii aprobă acest proiect, alocaţiile pentru copii vor creşte de la 42 de lei la 200 de lei în acest an. Noul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a susţinut, şi ea, că este nevoie de mai mulţi bani pentru copii.

media_139884332377135300

Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor. Actul prevede modificări în Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că un copil român primeşte o alocaţie în valoare de aproximativ 7 euro, adică “de 35 de ori mai mică decât alocaţia unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro”.

Camera Deputatilor a aprobat, miercuri, dublarea alocatiilor pentru toti copiii, de la 42 la 84 de lei. Surpriza din plen a constat in faptul ca niciun deputat nu a votat impotriva masurii, desi premierul Victor Ponta a sugerat ca se opune amendamentului PNL.

Astfel, legea a trecut cu 332 de voturi pentru, doua abtineri si niciun vot impotriva, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Masura va intra in vigoare in cazul in care este promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta a declarat, de la tribuna Parlamentului, ca Guvernul va sprijini dublarea alocatiilor pentru toti copiii, dupa „un vot asa consistent”, desi anterior atrasese atentia ca impactul bugetar va fi consistent.

În şedinţa de Guvern de miercuri s-a aprobat mărirea alocaţiei pentru sprijinul familiei pentru 500.000 de copii din familii sărace. Aceste alocaţii se vor dubla, potrivit ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb: „Această creştere va fi cu câte 42 de lei pentru fiecare copil, pentru toţi cei 500.000 de copii care provin din familii sărace, în care fiecare membru are sub 530 de lei net pe lună. Mărirea va intra în vigoare de la 1 noiembrie„.

Ministrul Muncii a precizat că deocamdată este vorba despre mărirea alocaţiei de sprijin a familiei, alocaţia de stat urmând să rămână, pentru moment, la suma de 42 de lei.

Tot miercuri, Guvernul a aprobat aplicarea unui tratament egal pentru toţi copiii aflaţi în sistemul special de protecţie. „Copiii care se află în îngrijire la familii, în plasament, şi care primesc 97 de lei, de la 1 noiembrie vor primi 440 de lei, cât copiii aflaţi în grija asistenţilor maternali”, a precizat Rovana Plumb, adăugând că este vorba despre 20.000 de copii.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/guvernul-a-dublat-alocatiile-pentru-500-000-de-copii-vezi-alte-masuri-anuntate-de-ministrul-muncii_176954.html#ixzz3akRftnrW

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate