Cernvurştii, originali din Germania, în combinaţie cu o bucată de pâine, au fost printre primele tipuri de mâncare fast food inventate de oameni. Acest aliment inofensiv la vremea apariţiei lui, însă, în timp, a devenit plin de ingrediente care nu ne pot provoca decât rău.
Potrivit unui studiu realizat în SUA, crenvurştii, mai ales cei folosiţi la hot-dog, sunt preparaţi din resturi de porc extrase din piele şi oase, copite şi coadă la care se adaugă carne de pui sau curcan.
Citeste si: Top iaurturi nocive. Peste 75 % dintre iaurturile cu fructe de pe piaţa conţin minimum un E
Totul este amestecat cu apă şi o serie de conservanţi nocivi, arome şi coloranţi, şi amestecat până când se obţine o pastă rozalie.
Acest produs rezultat este numit impropriu carne. De fapt, este numit aliment procesat mecanic şi este de 10 ori mai ieftin decât carnea normală, potrivit lyla.ro.
Citeste si: Multi nu stiu! Asta se intampla daca iti dai cu otet pe fata in fiecare diminieata!
Pentru ca un crenvurşt să aibă volum, se adaugă în el o serie de alte substanţe care duc la îngrăşare şi la deteriorarea sistemului circulator. Dintre acestea pot fi menţionate amidonul de cartof sau făina de grâu şi pesmetul amestecat cu sare.