Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

După Zika, o altă boală mortală atacă America de Sud

in Evenimente/Extern/Stiri online

Sărăcia lucie, lipsa apei, a medicamentelor și a resurselor minime pentru a supraviețui în condiții decente, situează Venezuela în era bolilor incurabille. Malaria lovește din plin America de Sud, unde s-au înregistrat deja peste 200.000 de cazuri.

José Félix Oletta, fostul ministru al Sănătății din Venezuela atrage atenția asupra faptului că peste 200.000 de persoane sunt infectate cu malarie, ceea ce înseamnă o creștere cu 72% față de anul trecut. De asemenea, omul politic avertizează că epidemia se poate extinde rapid dincolo de granițe în Brazilia, Columbia și Guyana.

Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în zona Bolivar, peste o sută de mii de oameni sunt infectați, cei mai mulți dintre ei fiind mineri. Principalele surse de infecție sunt minele de aur și diamante din zonă, exploatate de sute de companii private, dar și de vânători de comori care vin aici împreună cu familia, special pentru a exploata ilegal minele și astfel se expun riscului malariei.malaria bolivar.jpg2

Mai multe organizații ecologiste au reclamat decizia președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, de a da frâu liber exploatării minelor fără niciun fel de precauție, punând astfel în pericol toată America de Sud.malaria bolivar

Malaria este o boală infecțioasă transmisă de țânțarul anopheles prezent în regiunile tropicale și subtropicale. Paraziții se înmulțesc în globulele roșii din sânge, cauzând simptome cum ar fi febra, anemia, simptome de gripă și, în cazuri severe, coma și moartea. În condițiile actuale din Venezuela, unde sărăcia și lipsa resurselor minime cum ar fi apa, hrana și medicamentele, malaria riscă să declanșeze o adevărată criză la nivelul Americii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate