Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

E bogat dar îi place să trăiască „precum un nevoiaș”. Poate cumpăra oricând o țară, dar îi place să se dea sărac

in Articole

Carlos Slim Helu este considerat un om al contradicțiilor: e bogat dar îi place să trăiască „precum un nevoiaș”, după cum comentează presa occidentală despre el.

s1reutersmedianet-465x390

Slim figurează în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume (fiind situat pe locul doi după Bill Gates), cu o avere estimată la 77,1 miliarde de dolari. Oamenii din țară îl iubesc, deoarece nu face paradă de bogăția sa și nu participă la acțiuni caritabile.

Corpolent, îmbrăcat în costume prost croite, își conduce singur mașina, locuiește în aceeași casă de 30 de ani și nu a folosit niciodată calculatorul. Deși presa mexicană comentează că „trăiește ca un om sărac”, junaliștii occidentali notează că „îi place să pozeze în sărăntoc, lui Slim îi place să se dea drept sărac!”. În fiecare zi de luni, magnatul mănâncă quesadillas, preparate în propria bucătărie. După cum prezintă chiar el rețeta, „este un fel de mâncare tipic mexicană obținută din două ingrediente principale: tortilla și brânză!”.

Inginer, fiu al unui imigrant libanez care a ajuns în Mexic la începutul secolului al XX-lea, a primit prima sa lecție privind gestionarea banilor sub forma unui cec de economii, pe care îl primea duminica, în copilărie. A intrat în sectorul telecomunicațiilor în 1990, când sectorul a fost privatizat în Mexic, câștigând licitația pentru compania națională Telmex.

Deși presa mexicană continuă să susțină că are o viață obișnuită, lipsită de strălucire și chiar Slim susține acest lucru, magnatul are o pasiune costisitoare: este colecționar de obiecte de artă. De fapt, e proprietarul unor importante colecții de opere de artă, aduse din Franța și care se află la muzeul Soumaya din Mexic, de care se ocupă una din fiicele sale. Iar adevărata avere se află în interiorul casei: pereții sunt decorați cu picturi de Van Gogh, Renoir și Rivera, iar în camere tronează sculpturi semnate Auguste Rodin.

Financial Times scria că miliardarul nu are decât un singur gând: ce o să se întâmple cu banii, când el nu va mai fi. „Când voi pleca, voi pleca gol. Ce să fac cu averea? Să o las moștenire copiilor? Ar fi o responsabilitate prea mare. Dacă îmi vând companiile, cine le cumpără – o companie străină? Să vând Mexicul străinilor?”, se întreabă îngrijorat cel mai bogat om din lume. Carlos Slim își ține imperiul strâns în jurul său. Cei trei fii ai săi, Carlos, Marcos Antonios și Patricio, ocupă poziții cheie în cadrul firmelor Telmex și America Movil.

Mexican billionaire Carlos Slim, chariman emeritus of America Movil Sab de CV, which controls 70 percent of Mexico's mobile-phone business, speaks at a news conference in Mexico City, Mexico, on Tuesday, Jan. 31, 2012. Slim said the prices charged by his phone companies in Mexico are among the world?s lowest. Photographer: Susana Gonzalez/Bloomberg via Getty Images
Mexican billionaire Carlos Slim, chariman emeritus of America Movil Sab de CV, which controls 70 percent of Mexico’s mobile-phone business, speaks at a news conference in Mexico City, Mexico, on Tuesday, Jan. 31, 2012. Slim said the prices charged by his phone companies in Mexico are among the world?s lowest. Photographer: Susana Gonzalez/Bloomberg via Getty Images

Grupul America Movil, controlat de miliardarul mexican Carlos Slim, deţine aproximativ 60% din acţiunile Telekom Austria, şi vrea să utilizeze compania austriacă pentru extinderea în Europa Centrală şi de Est.

Recent, Carlos Slim a acceptat să devină cel mai mare acţionar al Fomento de Construcciones & Contratas SA (FCC), prin participarea la majorarea capitalului, necesară pentru reducerea datoriei companiei spaniole de construcţii.Compania Fomento de Construcciones & Contratas SA (FCC) este prezentă şi pe piaţa din România fiind unul dintre constructorii magistralei 5 de metrou

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate