E OFFICIAL! Angajatorul vă poate da peste 6.000 de lei pentru concediu. Care sunt condiţiile

in Evenimente

Indiferent că lucrează la stat sau la privat, din această vară toţi angajaţii ar putea primi vouchere de vacanţă. Patronii ar putea da vouchere de până la 5.850 lei pentru vacanţă, dar cu o condiţie: să îşi petreacă vacanţa în ţară.

Românii vor primi bani frumoşi de la stat sau de la patron pentru concediu.

bani de vacanta

Ieri, deputaţii din Comisiile de muncă şi buget au dat undă verde proiectului de lege care stipulează ca toţi angajatorii să prevadă bani în bugetul anual pentru a le da angajaţilor voucherele de concediu, în cuantum de maximum şase salarii minime pe economie, salariu care, de la 1 iulie, va fi de 1.050 de lei.

Sumele vor fi deduse din impozitele şi taxele angajatorilor. Mai mult ca sigur salariaţii nu îşi vor primi banii de concediu, întrucât angajatorii nu au prevăzute aceste sume în bugetele de anul acesta. Legea urmează să primească astăzi votul final din partea deputaţilor.

„Fiecare companie, în funcţie de fonduri, va putea acorda aceste vouchere”, a declarat Mihai Tararache, deputat PNL.

Într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Aleşii au introdus şi nişte condiţii: tichetele pot fi folosite doar în ţară şi vor fi nominale.

„Cred că majoritatea preferă prima. Dacă mi se oferă un voucher cu o anumită sumă, am limitat. Probabil în zona respectivă, la pensiunea cutare, la hotelul cutare. Aşa mai bine prefer banii şi ma duc unde vreau eu”, a declarat un bărbat.

Spre deosebire de primele pentru concediu, patronii nu trebuie să plătească impozite pentru voucherele de vacanţă. Angajatorii spun însă că, oricum ar scrie legea aleşii, ei nu au fonduri să-şi bucure angajaţii.

„Dupa ce dai taxe, impozite, le mai dai şi prima? E diferenţă mare unde se lucrează la stat şi unde se lucrează la privat”, a spus un patron.

O altă lege privind acordarea tichetelor de vacanţă este valabilă din luna ianuarie. Nu a fost însă niciodată aplicată, pentru că executivul nu a adoptat până în prezent normele de aplicare ale documentului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*