Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

E pentru prima dată când OMENIREA e obligată să apeleze la AŞA CEVA

in Extern

Banca Mondială de Seminţe Svalbard sau „Seiful Apocalipsei”, cum a fost numită, ce conține specii de plante pe cale de dispariție cu scopul conservării lor, a fost pentru prima dată deschisă din cauza războiului din Siria.

Deși banca ar trebui deshisă doar pentru refacerea ecosistemelor în cazul producerii unei catastrofe naturale, războiul din Siria a creat haos în întraga țară, punând agricultura în pericol. De aceea, Siria ar fi trimis o cerere pentru a-i fi înapoiate seminţele depozitate aici, potrivit unor responsabili ai acestui depozit.

12039527_667983526637643_6683108123407001795_n

Astfel, ICARDA, o instituție asemănătoare cu Svalbard, din Siria, care a reușit să trimită Băncii Mondiale semințele, a solicitat cele 130 de cutii, ce conţin 116.000 de seminţe, din depozitul din Svalbard.

Potrivit ministrului norvegian al Agriculturii, Sylvi Listhaug, sirienii vor să folosească semințele pentru această toamnă, urmând ca din această recoltă să retrimită semințele către Svalbard.

„Seminţele vor fi trimise în alte ţări din Orientul Mijlociu, deoarece Siria este încă în război, dar din motive de securitate nu vor dezvălui despre ce ţări este vorba”, a declarat acesta, potrivit CNN.

Svalbard Global Seed Vault a fost creată de un grup de cercetători în 2008, fiind situată pe un versant de pe insula Spitsbergen, Norvegia. A fost numită „Seiful Apocalipsei” deoarece cu ajutorul semințelor depozitate aici s-ar putea reface agricultura chiar și în urma unui cataclism, care ar distruge toate culturile din lume.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate