Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Echilibrul corpului în apă

in Sport

646x404

În plutirea pe piept şi pe spate, majoritatea oamenilor nu îşi pot menţine poziţia orizontală pe apă, datorită membrelor inferioare, care au o greutate specifică mai mare decât restul corpului şi, în acest caz, centrul de greutate al corpului nu coincide cu centrul de presiune.

Centrul de greutate (G) reprezintă punctul de aplicare al rezultantei tuturor forţelor de greutate, şi acţionează de sus în jos. Este situat la 10 – 15 cm sub capătul de jos al sternului.

Centrul de presiune (M) reprezintă punctul de aplicare al rezultantei forţei de împingere de jos în sus a apei asupra tuturor părţilor corpului scufundat în apă.

Considerând poziţia orizontală a înotătorului, centru de greutate al corpului (G) şi centru de presiune (M) pot prezenta două poziţii:

1. Echilibru instabil – când G este mai aproape de picioare decât M, poziţie ce tinde spre o poziţie verticală (membrele inferioare coboară ); poz. A;

2. Echilibru indiferent – când corpul rămâne în echilibru, oricare ar fi poziţia sa, punctul M coincide cu punctul G. poz. B

În mod practic, cei care nu pot menţine o poziţie orizontală pe apă din cauza membrelor inferioare care se scufundă treptat, trebuie să întindă membrele superioare în sus, deplasându-şi astfel centru de greutate spre cap, spre centru de presiune.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sport

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate