Efectele clinice ale polenului

in Agronomie

In clinica umana polenul are efecte ce pot fi clasate in 3 categorii:

 

a)      actiune reglatoare a functiilor intestinale la bolnavii suferinzi de constipatie sau de diaree cronica rezistenta la antibiotice si de asemenea da rezultate interesante in colite ;

b)      la copiii anemici polenul provoaca o crestere rapida a cantitatii de hemoglobina din singe;

c)      polenul determina o crestere rapida in greutate si o revenire a fortelor in  convalescenta fiind un energizant important.

Polenul, ca orice produs dietetic sau medicament poate fi comercializat sub diferite forme de prezentare:

 

 

POLEN GRANULAT

Granularea o face chiar albina prin metoda de granulare umeda. Ea acopera grauncior cu grauncior cu agglutinantul de care dispune si care este de 2 feluri: solutie hidrosolubila si solutie liposolubila.

Prezentarea pe piata se face dupa uscarea in mod corespunzator a ghemotoacelor rezoltate pina ajunge la un grad de umiditate de 10%. Forma de prezentare este in borcane de sticla cu dop rodat. Depozitarea se va face la o temperature de 12 gr.C.

 

POLEN PULBERE

Polenul se transforma in pulbere industrial, prin adaugarea unei substante auxiliare, bioxid de siliciu 1 – 2%. Se obtin pulberi degajate care aluneca usor, insensibile la caldura si umiditate.

 

 

POLEN COMPIRMAT

Este o forma cu mare raspindire pe piata.

 

POLEN CAPSULE

Umplerea capsulelor se face mecanic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.