Efectele incalzirii globale! Oraș acoperit de ape în urmă cu 30 de ani apare la suprafață.

in Curiozitati

Acea stațiune balneoclimaterică argentiniană VILLA EPECUEN  a luat ființă în anul 1921, și  a reprezentat o importantă bază de tratament în anii 60, datorită apei sărate, asemănătoare cu cea din Marea Moartă. Pe data de 10 noiembrie 1985, valurile puternice au rup digul care proteja orașul. Acesta a fost inundat și părăsit.

main_900

La 600 de kilometri de Buenos Aires, pe 23 ianuarie 1921, autoritățile inaugurau stațiunea VILLA EPECUEN. Amplasată pe malul lagunei cu același nume, așezarea urbană prindea viață, grație faptului că specialiștii descoperiseră că apele de acolo, extrem de sărate, aveau proprietăți terapeutice scrie a1.ro

Ceea ce până atunci era o simplă localitate avea să se transforme într-o stațiune balneoclimaterică de succes. Anual, în fiecare vară, aici ajungeau 25.000 de turiști pentru a-și trata problemele reumatice.

Alături de  oraș apărut Sanatoriul ”Marea Epecuen” , hoteluri, fabrici, zone rezidențiale și o cale ferată, care lega locul de restul Argentinei.

Pe 10 noiembrie 1985, digiul a cedat. Nivelul apei a crescut amenințător. În două săptămâni, orașul era scufundat în totalitate. Populația a părăsit regiunea, cu excepția lui Pablo Novak, singurul locuitor care a refuzat să plece din casa sa.

Din 1993, câteva firme au început să se  intereseze de asanarea zonei. Încet-încet, apa s-a retras, digul a fost refăcut. Așezarea urbană a reapărut, într-un peisaj terifiant: cruci din vechiul cimitir, ruine din fabricile de conserve, chiar și străzi parțial degradate.

Văzută din avion, zona pare frumoasă, de pe pământ, însă, e ca după un bombardament atomic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.