Efectele nocive ale telefonului mobil si influenta lor asupra campului de torsiune.

in Curiozitati

Exista o tot mai mare preocupare in randul organizatiilor neguvernamentale legat de unele efecte nocive ale telefonului mobil, mai precis efectul radiatiilor emise de telefoanele mobile si influenta lor asupra campului de torsiune. Potrivit torser.com campul de torsiune este supus influentei unor factori ce emit unde electromagnetice. Utilizarea telefonului mobil in mod neadecvat poate duce insa la grave disfunctionalitati.

Conform rezultatelor unor studii publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, radiatiile emise de telefoanele mobile pot duce la aparitia cancerului. Agentia plaseaza acum utilizarea telefonului mobil in aceeasi categorie de risc cancerigen, alaturi de intoxicatia cu plumb, gazele emanate de motoare si cloroformul. “Tipul de radiatie emis de telefonul mobil poarta numele de radiatie non-ionizanta. Aceasta nu este la fel de puternica precum radiatia X, dar se aseamana foarte mult cu radiatia unui cuptor cu microunde.

Ce face radiatia microunda, in cel mai simplu mod explicat, este similar cu ce se intampla cu mancarea in cuptorul cu microunde, in esenta aceasta radiatie emisa de telefonul mobil ne coace creierul”, a presedintele sectiei de Neurologie de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, SUA, Dr. Keith Black. Deci, in plus fata de ceea ce duce la o dezvoltare a cancerului si tumorilor, ar putea exista o intreaga serie de alte efecte, cum ar fi afectarea functiei memoriei cognitive, deoarece lobii temporali ai memoriei sunt pozitionati exact acolo unde tinem telefoanele mobile atunci cand vorbim, potrivit torser.com.

5. Mobilul afecteaza sterilitatea masculina

5 telefon mobil sterilitate masculina torser.comSe mai afirma ca telefoanele mobile pot scadea mobilitatea si calitatea spermei, ceea ce ar creste riscul sterilitatii la barbati. Am cautat studiile care stau la baza acestei sustineri. Dintr-o data am intrat intr-un adevarat hatis, din care mi-a fost practic imposibil sa mai extrag vreo concluzie. In asemenea situatii ma indrept catre metaanalize. Una dintre acestea a fost publicata de Journal of Assisted Reproduction and Genetics, in aprilie 2012. Sub titlul ”Challenging cell phone impact on reproduction: A Review” (O trecere in revista impactului telefonului mobil asupra functiei de reproducere), din care am aflat ca nu sunt singurul care intampina dificultati cu aceasta problema. Acolo se spune ca: ”In timp ce unele studii efectuate pe animale si pe oameni au indicat modificari fiziologice ale functiei de reproducere, atat la barbati, cat si la femei, alte studii nu au raportat nici o asociere. Datele obtinute in vitro sau in vivo sunt extrem de variate, inconsecvente si, in multe cazuri au fost raportate rezultate primare contradictorii.” si ”Este nevoie de studii mai bine concepute pentru a putea stabili o conexiune intre [utilizarea telefonului mobil] si alterarea functiei de reproducere.”(stiintasitehnica.ro) (Torser.com)

4. Tine copilul departe de telefonul mobil

4 telefon mobil afecteaza copilul torser.comCraniul si scalpul unui copil sunt mai subtiri decat ale unei persoane adulte. Astfel, radiatiile pot sa patrunda mai adanc in creierele copiilor si tinerilor. Celulele lor au o rata de diviziune mult mai rapida, astfel incat impactul radiatiilor poate fi mult mai mare, a declarat Dr Black de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, SUA. In anul 2010 au fost date publicitatii rezultatele celui mai amplu studiu international asupra legaturii dintre telefonia mobila si riscul de aparitie al cancerului. Aceste rezultate au aratat ca participantii la studiu care au utilizat telefoanele mobile pentru o perioada de 10 ani sau mai mult, si-au dublat rata de aparitie a unui tip de tumoare la creier. Pana in prezent nu au fost efectuate studii pe termen lung asupra efectelor utilizarii telefonului mobil in randul copiilor. (Torser.com)

3. Nu utiliza telefonul mai mult de 50 de minute

3 telefon mobil mai mult de 50 de minute torser.comIn luna februarie 2013, un studiu realizat de cercetatorii de la Institutul National de Sanatate a relevat faptul ca radiatiile emise dupa doar 50 de minute de utilizare a telefonului mobil intensifica activitatea din celulele creierului. Nu se cunosc inca efectele stimularii artificiale a activitatii cerebrale. (Torser.com)

 

2. Tine telefonul departe de corp

2 telefon mobil distanta de capProducatorii celor mai populare telefoane mobile i-au avertizat deja pe consumatori sa tina telefonul cat mai departe de corpul lor, iar expertii din domeniul medical spun ca exista si alte modalitati de a minimiza radiatiile emise de telefoanele mobile.

Manualul se siguranta al telefonului mobil de la Apple, modelul iPhone 4, spune ca expunerea la radiatii a utilizatorilor nu trebuie sa depaseasca limitele admise la nivel international: Cand utilizati iPhone in apropierea corpului dumneavoastra pentru apeluri vocale sau pentru transmiterea de date printr-o retea celulara de date fara fir, tineti iPhone la o distanta de cel putin 15 milimetri fata de corp.

BlackBerry Bold isi sfatuieste utilizatorii sa pastreze dispozitivul BlackBerry la o distanta de cel putin 25 milimetri (0.98 inch) fata de corp, atunci cand dispozitivul BlackBerry transmite.

Logica din spatele acestor recomandari este: cu cat telefonul mobil se afla la o distanta mai mare fata de corp, cu atat cantitatea de radiatii absorbita este mai redusa. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, difuzorul sau casca pentru a obtine o oarecare distanta.

Utilizatorii de telefoane mobile ar putea transmite mesaje tip text in loc sa vorbeasca, in cazul in care vor sa tina telefonul departe de fata. (Torser.com)

1. Folosirea telefonului in zone cu semnal slab

1 telefon mobil semnal slabIn final, telefoanele mobile emit cele mai multe radiatii atunci cand incearca sa se conecteze la turnurile celulare. Un telefon mobil in miscare sau aflat intr-o zona in care semnalul este slab, trebuie sa lucreze mai mult, emitand mai multe radiatii. Prin urmare, utilizatorii ar trebui sa evite sa foloseasca telefoanele mobile in lifturi, cladiri sau zone rurale unde acoperirea este slaba, daca vor sa isi reduca expunerea la radiatii. (Torser.com)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*