Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Elev român calificat la patru olimpiade naționale. Marea lui pasiune fizica și astrofizica

in Evenimente/Stiri online

În vârstă de numai 15 ani, Ionuţ Savu, din Moreni, Dâmboviţa promite să fie următorul Einstein al lumii. Băiatul s-a calificat la patru materii la olimpiadă, faza pe țară: matematică, fizică, informatică și astrofizică.
Într-a şaptea deja era capabil să dea bacalaureatul, pentru că între timp învăţase şi electricitatea. Cred că era singurul care putea să ia 10 la bacalaureat…Ionuţ se remarca prin faptul că de-abia îi dădeam problema şi găsea imediat soluţia, adică o rapiditate extraordinară de a găsi răspunsul.”, a mărturisit pentru digi24, Gabriel Chişulescu, profesorul de fizică al tânărului.

În timp ce alți copii de vârsta lui se interesează de ultimele noutăți în materie de gadgeturi sau fotbal, Ionuț se pregătește zilnic, cu ajutorul profesorilor, 4-5 ore, pe lângă orele de curs. Totul pentru a asimila noi cunoștințe și pentru a-și alimenta ambiția de a deveni primul.
Vreau să fiu cât mai bun la ceea ce-mi place mie, la fizică şi la matematică în principiu şi asta mă determină să concurez cu alţi elevi de vârsta mea şi să fiu printre primii”, a spus Ionuț jurnaliștilor.

Tânărul trăiește într-o familie modestă, lângă părinți moderni și muncitori care nu l-a forțat niciodată să învețe, însă întotdeauna a fost educat să înțeleagă sensul important al studiului. De asemeni, mama lui Ionuț îl sfătuiește că pe culmile succesului ”să nu se îmbete cu apă rece, pentru că viaţa nu se termină nici la olimpiadă, nici la liceu, viaţa merge înainte şi să fie om bun, chiar de va ajunge undeva, să fie în primul rând om, pentru că asta contează.”

Performanțele lui Ionuț Savu impresionează deopotrivă profesorii, dar și colegii, care au numai vorbe frumoase despre premiant. Pe de altă parte, Alexandra Marinescu, director adjunct la liceul din Moreni și profesor de chimie mărturisește că în întreaga ei carieră de 20 de ani la catedră, nu a întâlnit un alt elev cu o performanță asemănătoare.

sursă foto:jurnalistii.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate