Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Elevi care fac ora de sport pe stradă, printre mașini și obțin medalii la atletism

in Evenimente/Stiri online

De un deceniu la școala generală dun Budeni, județul Gorj nu există sală de sport. Elevii fac orele de educație fizică pe șoseaua din fața instituției, printre mașinile care trec frecvent. Singura lor protecție împotriva accidentelor este fluierul profesorului care avertizează copii dacă se apropie un autoturism și ochiul vigilent al unui elev, trimis să stea de pază pentru care are sarcina clară de a anunța fiecare mașină care se apropie. „Este greu, este dificil şi este şi periculos în acelaşi timp pentru că aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră trec multe maşini. Terenul din curtea şcolii atunci când plouă este mlăştinos, am preferat să facem ora de sport în strada pentru că măcar este bitum.” explică pentru Digi24, Constantin Păuna, profesor de sport.

La situația dramatică s-a ajuns după ce conducerea școlii a avut de ales între a obţine bani de la Guvern pentru amenajarea terenului de sport sau pentru o centrală termică. Astfel, s-a optat pentru centrala construită chiar pe terenul de sport, iar pentru orele de educație fizică s-au găsit soluții de urgență, deși periculoase. „În fiecare zi ei fac sportul în centru aici. Îi ocolim că doar nu o sa dăm peste ei, mai oprim până se dau şi ei la o parte” a spus un șofer.

Chiar și în această situație elevii fac performanțe, au participat ca concursuri de atletism și au câștigat medalii după antrenamentele făcute pe stradă. „M-am antrenat de mică, mi-a plăcut să fac atletism şi cu ajutorul domnului diriginte am ajuns să fac ce fac acum.” a mărturisit p elevă pentru Digi24.

Ion Stamatoiu, primarul ales al comunei Scoarţa, a declarat că a făcut deja demersurile necesare către autorități pentru a construi o sală de sport și așteaptă ca în curând proiectul să fie posibil cu ajutorul Companiei Naţioanle de Investiţii. Între timp Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj contestă decizia profesorului de sport de a ține orele în stradă, printre mașini. ”Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu agreează şi nu aprobă o astfel de hotărâre a profesorului şi sperăm să nu se mai repete. Vom face tot ce este posibil ca fiecare şcoală şi şcoala în cauză să aibă condiţiile necesare” a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, pentru Digi24.

sursă foto: captură Digi24

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate