Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Elevii de clasa a V-a încep școala FĂRĂ MANUALE

in Educational

Elevii de clasa a V-a vor începe anul școlar 2017-2018 fără manuale, a anunțat ministrul Educației, Liviu Pop, care a spus că, în primele două luni, elevii vor învăța după îndrumare.

„Toate manualele, cu excepția clasei a V-a, sunt deja în școli. La clasa a V-a, pentru primele două luni de zile, avem soluție de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în așa fel încât, odată cu finalizarea contestațiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului școlar. Dar în 11 septembrie toți elevii vor avea îndrumătorul, profesorii vor fi formați în așa fel încât să poată desfășura normal ora”, a declarat Liviu Pop, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus că programele școlare pentru clasa a V-a trebuiau finalizate în noiembrie și spune că de vină este guvernul tehnocrat, care nu s-a mai ocupat de acest aspect.

„Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele școlare pentru clasa a V-a. Guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia, din cauza unei dezinformări din Ministerul Educației, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, a mai declarat Pop.

Însă, săptămâna trecută, într-o conferință de presă, ministrul Educației dădea asigurări că toți elevii claselor a V-a vor avea, la începutul anului școlar, manuale pe bănci. „Asigur pe toți elevii și părinții că vor avea manuale de clasa a V-a la începutul anului școlar”, afirma, pe 9 august, ministrul Educației. Liviu Pop a dat asigurări atunci și că pentru celelalte clase nu sunt probleme cu manualele, pentru că deja au fost retipărite și vor ajunge pe băncile elevilor la timp.

Tot pe 9 august, ministrul Liviu Pop a spus că elevii nu mai pot folosi materialele auxiliare actuale, pentru că nu sunt omologate. În acest context, ministrul Educației a făcut apel la edituri să nu mai trimită școlilor și profesorilor niciun material auxiliar, pentru că cele existente acum pe piață nu sunt omologate, mai precizeaza libertatea.ro

Situația i-a revolvat pe editori, care au spus că au depozitele pline, că au cheltuit mulți bani pentru a produce aceste materiale auxiliare, iar acum – cu o lună înainte de începerea noului an școlar – se văd cu activitatea blocată și cu sumele investite înghețate.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate