Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Era INEVITABIL. Germania a trecut la AMENINŢĂRI

in Extern

Angela Merkel a ameninţat cu proceduri judiciare statele membre UE care încalcă acordurile cu privire la refugiaţi, într-o conferinţă de presă, la Essen, o comună din landul Saxonia Inferioară (nord-vest), la finalul căreia mai mulţi imigranţi sirieni i-au mulţumit, relatează DW online, conform Mediafax.

11960179_10153178668457775_6209210668226082963_n

Cancelarul german a anunţat că va continua să poarte negocieri „intense” cu omologii săi europeni pe tema crizei refugiaţilor din Europa, aflată în plină desfăşurare.
Ea a subliniat că toate sarcinile şi responsabilităţile aferente afluxului de imigranţi este necesar să fie distribuite corect între statele membre UE, pentru a asigura o „distribuire corectă a poverii”.
„Politica în vigoare în Euroa cu privire la azil nu funcţionează”, a declarat ea pentru Funke Mediengruppe, o organizaţie media din Essen. „Acest întreg sistem va avea nevoie să fie revizuit”, a avertizat cancelarul.
– Responsabilitate comună
Merkel a anunţat joi, împreună cu preşedintele francez Francois Hollande, că obligativitatea cotelor de distribuire a imigranţilor este necesară pentru a face faţă numărului de imigranţi din toate statele UE. Ea a subliniat că această criză a refugiaţilor şi provocările ei pot să fie soluţionate doar dacă Europa cultivă o responsabilitate comună şi a îndemnat majoritatea statelor membre UE să renunţe la refuzul de a primi imigranţi.
Ea a subliniat totodată că există aşteptarea ca naţiunile UE să se ridice la înălţimea Convenţiei de la Geneva cu privire la refugiaţi, reiterând ameninţarea că va iniţia proceduri judiciare împotriva statelor care încalcă politica europeană în domeniul imigraţiei.
„Toată Europa se va supune încercării, conform mărimii şi puterii economice a fiecărei ţări”, a declarat şefa Guvernului german.
Cancelarul a adăugat că refugiaţii care fug din calea războiului şi tulburărilor politice din ţările lor de origine vor fi trataţi în mod diferit faţă de imigranţii „economici”.
„Cei care au o perspectivă reală să rămână aici urmează să fie triaţi rapid şi distribuiţi între statele noastre membre”, a spus ea.
– Emisarul sirian
Zeci de sirieni au venit la Essen pentru a-i mulţumi cancelarului că a acceptat imigranţi din Siria, de unde, cei patru ani de război au obligat milioane de oameni să plece.
Osama Khal, care a participat la eveniment, a declarat că ei toţi vor să-i „mulţumească doamnei Merkel că a anunţat că Germania va primi refugiaţi sirieni”.
Protestatari de extremă dreapta şi-au făcut, de asemenea, apariţia, în cursul vizitei lui Merkel la Essen şi i-au întrerupt discursul, în mai multe rânduri, cu huiduieli. Neonaziştii au ridicat un steag al aripii de tineret a Partidului Naţional Democratic din Germania (NPD, de extremă dreapta).
Merkel a subliniat, în discursul pe care l-a susţinut, asupra problemei intensificării extremismului de drepata.
Ea a avertizat că Germania se află din nou sub ameninţarea terorismului şi radicalizării populaţiei prin ideologii de natură fascistă.
„Trebuie să fi atenţi şi să ţinem sub observaţie ultimele evoluţii şi să ne opunem totdată acestora în mod hotărât”, a subliniat ea.
Cancelarul a adăugat că este necesar să nu se repete o „ruşine” ca seria de crime comise de mişcarea Clandestinitatea Naţional Socialistă (NSU).
Ea şi-a reiterat „toleranţa zero” faţă de incitarea la ură şi xenofobie, subliniind că atacurile împotriva locuinţelor imigranţilor şi solicitanţilor de azil vor fi urmărite penal cu întreaga greutate a legii.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate