Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Erdogan eliberează deținuții din închisori pentru a face loc celor vinovați de lovitura de stat eșuată

in Evenimente/Extern/Politic/Stiri online

Un nou decret de lege vine să completeze setul de măsuri drastice luate de președintele Recep Erdogan după lovitura de stat eșuată din 15 iulie. După ce aproape 18.000 de persoane au fost declarate oficial responsabile de puci, autoritățile turce se confruntă cu problema spațiului din penitenciare și astfel s-a decis eliberarea condiționată a condamnaților.

38.000 de deținuți ar putea fi lăsați în libertate. Potrivit noilor reglementări, orice deținut care și-a ispășit jumătate din pedeapsă ar putea fi eliberat condiționat, lăsând loc liber pentru viitorii condamnați, acuzați de complicitate la lovitura de stat din 15 iulie și protejarea clericului Fethullah Gülen.

Ministrul Justiției, Bekir Bozdag, a declarat că de noua lege nu pot beneficia persoanele condamnate pentru crimă, infracțiuni cu caracter sexual sau în care s-a folosit violența, infracțiuni legate de încălcarea intimității, spionaj sau terorism.

Penitenciarele din Turcia sunt suprapopulate, numărul condamnaților crescând uimitor de la 59.429 la 187.647 de deținuți, începând din anul 2002, când partidul lui Erdgogan a venit la guvernare. Aceste statistici sunt intens lăudate de liderii politici din Turcia, care motivează că a crescut efectivitatea Poliției în lupta cu infractorii.

Noua Ordonanță care pretinde să elibereze condamnații din închisori vine ca o măsură drastică în procesul de epurare inițiat de președintele Erdogan. 35.022 de persoane, considerate responsabile de puciul eșuat, au fost arestate, dintre care 17.740 au fost oficial condamnate la închisoare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate