Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ești fericit? Află cum îți sporești fericirea

in Articole/Psihologie

Dicționarul explicativ al limbii române definește fericirea ca fiind o stare de mulțumire sufletească intensă și deplină. Cu toate acestea, fiecare persoană înțelege fericirea diferit. Fericirea primește un alt nume și un alt sens în funcție de caracterul, deciziile și activitatea umană, ceea ce face conceptul de ”fericire” să fie o stare puternic influențabilă și în același timp imprevizibilă.

Se spune că banii nu aduc fericirea, însă este doar o scuză. Banii provoacă suprema stare de bine, după familie. O persoană care își poate permite să își satisfacă capriciile, fie ele cât de simple, este mai fericită. De asemeni, cel mai important truc în acest sens este cheltuirea banilor pe experiențe și nu pe obiecte. Alege să investești într-o vacanță sau pentru a petrece timp de calitate în compania unei rude de departe, pe care nu ai mai văzut-o de o viață, în loc să achiziționezi haine scumpe, jocuri video etc. Cu obiectele te vei obișnui imediat și îți vei dori altceva, mai repede decât crezi, în timp ce amintirile plăcute vor fi sursă de fericire pentru tot restul vieții.

Dăruiește! Să faci un cadou este cel mai puternic stimulent al fericirii, încântarea celuilalt stârnește sentimente pe care nu le poți trăi în nicio altă împrejurare, mai ales dacă ai făcut cadoul fără niciun motiv anume. Pe de altă parte, este cel mai probabil ca și tu la rândul tău să fii tratat cu aceeași monedă.

Ca soluție pentru o viață agasantă s-au inventat psihologii. E foarte bine să stai de vorbă cu cineva despre ceea ce te apasă, cu toate acestea la psiholog intervine factorul ”sinceritate”. Oamenii, prin natura lor, stabilesc relații apropiate, bazate pe încredere deplină, cu destul de multă dificultate. În acest sens o alternativă este jurnalul. Descărcarea emoțiilor într-un jurnal are efecte fantastice. Stimulează creierul și poate fi prietenul cel mai ascultător posibil, care nu va spune nimănui nimic, motiv care face omul să fie sincer. În acest caz soluțiile la problemele care te frământă le vei găsi mai greu și pentru asta ai nevoie să recitești ce ai scris din când în când.

Fericirea o întâlnim ca ingredient principal și când vorbim de familie împlinită, carieră, viață socială, muzică sau viața sexuală, printre altele. De asemeni din punct de vedere biochimic fericirea este efectul unor hormoni. Serotonina, endorfine și oxitocina sunt mediatorii chimici care dau senzația de bine, mulțumire și fericire. Studiile au demonstrat că practicarea a de 30 de minute de sport pe zi ajută foarte mult la alungarea stării de tristețe.

Cu fericirea nu se naște nimeni, ea se modelează pe parcursul vieții și este puternic influențată de decizii. Și pentru că nu există perfecțiune, o decizie luată greșit, asumarea consecințelor și remedierea greșelilor este de asemeni o sursă de fericire.
“Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.” (Tom Wilson)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate