Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Europa se pregătește de război? Germania îndeamnă cetățenii să se aprovizioneze cu mâncare și apă, iar Cehia vrea să dea arme populației: Să vă pregătiți pentru ce este mai rău!

in Evenimente/Extern/Stiri online

Guvernul federal al Germaniei îşi încurajează cetățenii săi să înceapă stocarea produselor alimentare și să se pregătească în caz de război. Germania este în prezent în stare de alertă ridicată după două atacuri islamiste care au avut loc luna trecută.

Berlinul a anunțat măsuri la începutul acestei luni pentru a cheltui în mod considerabil mai mult pentru poliție și forțele sale de securitate și pentru a crea o unitate specială de combatere a criminalității informatice și a terorismului, scrie lovendal.ro, care citează cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Recomandările pentru cetățeni vin după ce autoritățile din Germania au elaborat o strategie de apărare civilă care are ca obiectiv principal lupta împotriva terorismului. Cu toate acestea, avertismentul făcut cunoscut de presă amintește de vremuri de război și a creat panică în rândul cetățenilor.

Pe de altă parte, în Cehia, vecina Germaniei, a fost lansat un avertisment asemănător, potrivit aceleiași surse menționate mai sus. ”Să vă pregătiți pentru ce este mai rău!”, este mesajul îngrijorător care vine din partea proprietarul canalului de YouTube Israeli Live News, Steven Ben-DeNoon și care locuieşte în prezent în Republica Cehă.

De menționat este faptul că președintele ceh Milos Zeman a propus la începutul lunii august, anul curent, ca toți cetățenii să poată deține arme pentru a se putea apăra împotriva unui eventual atac terorist.

O strategie de apărare civilă nu înseamnă neapărat pregătiri de război, dacă ar fi făcută pe vremuri de pace. Dar, în contextul anului 2016, când sunt atâtea atacuri teroriste în Europa (inclusiv pe teritoriul Germaniei), când sunt atâtea tensiuni cu Rusia, când sunt probleme conflictuale în Orientul Apropiat şi Mijlociu (Siria, Iraq), când Turcia se îndreaptă spre islamizare şi dictatură… o asemenea strategie de apărare civilă nu poate decât să te pună pe gânduri. Va avea loc în viitorul apropiat un eveniment de care doar EI ştiu, dar nu şi noi?, conchide lovendal.ro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate