Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Examenul de Bacalaureat 2015. Povestea tanarului care a facut Comisia de Bacalaureat sa planga

in Spiritualitate

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică.

Nicolae a susţinut bacalaureatul în condiţii speciale. Suferă din naştere de o boală gravă din cauza căreia nu se poate deplasa şi nici nu poate să-şi folosească mâinile aşa cum trebuie. Din acest motiv, a avut nevoie de un profesor asistent ca să noteze răspunsurile sale scrie adevarul.ro

646x404 (1)

Candidatul a venit însoţit de tatăl său, care nu şi-a putu stăpâni lacrimile în timp ce fiul său discuta cu jurnaliştii: „Emoţiile sunt inerente în astfel de situaţii, dar sper să le pot controla. M-am pregătit cât am putut de bine si sper să fie bine.”

Examenul de Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Gorj. O adevărată capacitate intelectuală

Eu voi dicta ceea ce voi considera unei comisii formate din dou supraveghetori şi, pe deasupra, ca ciornă, voi folosi laptopul. Orice părinte ar avea astfel de emoţii“.   Niki, aşa cum îi spun prietenii, a fost mulţumit de condiţiile în care a susţinut examenul:

„Nu ştiu ce punctaj voi obţine. Îi mulţumesc în mod special domnului preşedintel al comisiei şi tuturor celor care mi-au asigurat toate condiţiile pentru a susţine un examen aşa cum se cuvine, chiar dacă sunt o persoană cu handicap. Într-un sistem de învăţământ blamat topt timpul există şi profesionişti care îşi fac treaba aşa cum trebuie pentru bunăstarea elevilor şi pentru organizarea într-un mod optim al acestui examen“. 

Tatăl său, dascăl de profesie în Târgu Cărbuneşti, ne spune că fiul său s-a născut cu o boală care l-a imobilizat în scaunul cu rotile. Părintele ne explică greutăţile prin care a trecut şi că fiul său are o capacitate intelectuală ieşită din comun: „Îi plac animalele foarte mult şi petrece foarte mult la calculator. El înregistra 99% din clasă. Acasă nu se omora cu studiul. Are o capacitate de concentrare extraordinară la clasă. A fost la olimpiadă pe judeţ. A luat locul III, pe judeţ, la limba română, în clasa a VIII-a. A mai fost şi la psihologie şi a obţinut locul doi“.

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Gorj. O adevărată capacitate intelectuală

Tatăl băiatului ne spune că un profesor spaniol care a predat o perioadă la Novaci a vrut să-l ia pe Niki în Spania cu o bursă pentru că vorbea cursiv limba spaniolă. De asemenea, tânărului i s-a oferit un loc de muncă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială din Caraş Severin, dar nu a putut să meargă acolo. „Nu acceptă pe altcineva lângă el decât pe mine. Are pudoarea lui, care este firească. Nu a fost o povară pentru mine“, ne spune tatăl băiatului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate