Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

EXCLUSIV. Din culisele Revoluției 1989. Zainea Gheorghe. ”Eu am curaj să țip fiindcă sunt curat în suflet și sunt nepătat sau șantajabil!”

in Evenimente/Stiri online

La 27 de ani de la Revoluție, Zainea Gheorghe, omul care a protestat toată viața împotriva ”criminalilor din Revoluția Română care sunt în libertate”, ne dezvăluie detaliile evenimentelor din 1989 și asigură că românii au fost manipulați de către forțele politice de la acea vreme.

Mi-e rușine de cuvântul <revoluționar>. Nu vreau să fiu băgat în aceeași oală cu revoluționarii. Eu niciodată nu am reprezentat interesele vreunui partid așa cum au făcut-o 90% dintre revoluționari. Eu am curaj să țip fiindcă sunt curat în suflet și sunt nepătat sau șantajabil!”, ne mărturisește Zainea Gheorghe, care în anul 1994 a protestat punându-se într-un coșciug. Protestul a fost făcut împotriva a patru generali despre care Zainea afirmă că ”au omorât oameni în perioada 16-22 decembrie 1989, când Ceaușescu era încă la putere”.zainea-cosciug

Potrivit investigației în dosarul Revoluției, anchetatorii au stabilit că perioada 16-22 decembrie 1989, până la plecarea fostului președinte Nicolae Ceaușescu din clădirea Comitetului Central al Partidului Comunist Român, s-au manifestat acțiuni violente de reprimare a manifestațiilor anticomuniste și antidictatoriale din municipiile Timișoara, Cluj și București.

Procurorii au constatat că persoanele cu funcții de conducere și execuție, politice și militare, de la nivel central și local, au fost implicate în organizarea, conducerea, coordonarea și punerea în executare a măsurilor luate împotriva revoluționarilor. 709 persoane au murit, 1.855 persoane au fost rănite prin împușcare, 343 persoane rănite în alte împrejurări sau care au suferit diferite traume.

”Vrem adevărul!” a fost motto-ul grupului de protestatari care înconjurați de polițiști și-au finalizat protestul cu Zainea în coșciug și ”aprinderea acestuia ȘI ARDEREA MEA LA MÂINI , SPATE ȘI PĂR”, ne-a mai precizat Gheorghe Zainea.

Mai mult decât atât, Zainea acuză foștii președinți de stat că au manipulat masele prin crearea de revoluționari falși pe care i-a manevrat în diverse manifestații, ce au avut ca finalitate interesele politice. ”Iliescu a făcut un număr de câteva mii de revoluționari falși pentru a-i folosi ca masă de manevrare, la mitinguri, scandaluri sau contrademonstrații”, afirmă Zainea, care adaugă că fostul președinte ar fi ”fabricat” revoluționari cu ajutorul lui Bebe Ivanovici zis Bebe Certificat.

De asemenea, Emil Constantinescu (prin intermediul asociației 21 Decembrie-Adrian Dumitrescu) și Traian Băsescu (prin asociația Metrou 23 Decembrie-George Costin) au urmat același exemplu, afirmă Gheorghe Zainea, care își amintește momentele trăite la Revoluție și fuga de autorități. ”Am făcut toate acțiunile aproape singur fiindcă ceilalti revoluționari ori erau fricoși, ori erau pătați și șantajabili !!! Sunt un om care a luptat și pe timpul lui Ceaușescu. I-am oprit mașina acestuia de 4 ori și în vara lui 1989, împreună cu soția și cei doi copii am sărit din tren pe malul Dunării și am fugit la iugoslavi, am fugit din țara. Apoi am fost dați înapoi și am fost arestați pe 21 decembrie 1989.”

Perioada de arest în penitenciarul Jilava a fost presărată de tortură. ”Diferența dintre mine și ceilalți revoluționari este că eu știu cine ne-a bătut, maltratat și încarcerat la penitenciarul Jilava, pe când ei s-au omorât între ei, neexistând teroriști și mai mult decât atât, eu am curaj să țip fiindcă sunt curat în suflet și sunt nepătat sau șantajabil”, ne mărturisește Zainea.

În anul 2014, Gheorghe Zainea împreună cu un grup de revoluționari a fost prezent la ședința solemnă a Parlamentului pentru comemorarea a 25 de ani de la Revoluție. Indignați că nu au fost lăsați să ia cuvântul, revoluționarii au iscat un scandal. „Nu ne-aţi lăsat să vorbim! O să vă duceţi la puşcărie, să vă dea Dumnezeu să luaţi bătaie cum am luat noi! Luaţi presa să vedeţi ce materiale trebuia să se citească. Asta trebuia să se citească, nu să ne ţineţi ca nişte proşti!”, a strigat, Gheorghe Zainea. ”Să vă fie rușine! Vreți să sărim de la balcon?”, a continuat revoluționarul Dumitru Dincă.zainea-parlament

Astăzi Gheorghe Zainea se află în spital. Este paralizat după trei infarcte și un stop cardiorespirator. ”Zilele mele sunt numărate. Am luptat pentru familia mea, copii mei, nepoții mei ca să nu zică vreodată că am trăit ca un prost pe acest pământ fără să lupt pentru binele lor și al României”, ne mărturisește bărbatul.zainea

Pe de altă parte, Gheorghe Zainea ne mai precizează că a fost primul român care împreună cu Ticu Dumitrescu (Constantin-Grigore Dumitrescu, fost un om politic român, fost deținut politic, fost senator de orientare creștin-democrată, președinte al Asociației Foștilor Deținuți) a vorbit cu raportorii Consiliului Europei pentru acceptarea României în UE și de asemenea, România deține ”clauza națiunii cele mai favorizate” în cadrul ONU, datorită vizitei în SUA a lui Gheorghe Zainea. ”Eu am luptat și ei au profitat”, conchide Zainea

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate