Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Exemple de produse reprezentative pentru designul futurist

in Arta

Patul Lomme (42.000€)

Patul Lomme

Figura nr. 1. Patul Lomme

Lomme este o platformă de design din Lichtenstein, centrată pe dezvoltarea de idei creative si aducerea lor la realitate. Patul Lomme este primul concept dezvoltat și lansat în 2008 de platforma de design Cycle13 din Vaduz și inaugurează linia de produse de lux, destinate odihnei și regenerării energetice.

Patul Lomme (Light Over Matter Mind Evolution) este rezultatul a doi ani de cercetare în domeniul somnului ce combină terapia naturală cu tehnologia de ultimă generație. Folosind lumini, sunete și masaj, Lomme este mediul ideal pentru a te relaxa, a medita și a te energiza. Terapia prin lumina colorată este cunoscută pentru faptul că mărește energia corpului și poate stimula chiar și procesul de vindecare.

Natura modernă a produsului se reflectă în designul futurist, calitatea materialelor, și aportul mai multor tehnologii inteligente cum ar fi iluminarea variabilă. Acest produs se particularizează prin forma curbată, preluând astfel din natură una dintre cele mai vechi forme organice: oul, inducând și o stare de confort și protecție. Din punct de vedere al comercializării și promovării, patul poate fi achiziționat in principal online, prin comandă, ceea ce permite și particularizarea acestuia in funcție de cerințele cumpărătorului cu privire la finisaje și culori.

Razer Ouroboros (150 $)

Razer Ouroboros

Figura nr. 2. Mouse Razor Ouroboros

Razer ouroboros este un model special creat pentru gameri, așa cum menționază echipa de designeri de la Razer: For gamers from gamers.

Razer Ouroboros este un mouse special creat pentru gameri și la fel ca multe alte produse destinate gamerilor, mouse-ul Ouroboros are un design futuristic. Mulți utilizatori au declarat că acesta ar avea forma unui transformer. Mouse-ul are o formă arcuită, aerodinamică, cu un spate retractabil și patru panouri laterale interschimbabile. Ouroboros este complet personabil pentru orice tip de client. Se porivește perfect in orice mână, formă sau stil de prindere.

Mouse-ul dispune de asemenea și de iluminare puternică în culoare verde pe scroll-ul mouse-ului, indicator pentru baterie și iluminare laterală. Din punct de vedere tehnologic este de menționat că este realizat cu cel mai avansat senzor 4G 8200 dpi.

Mouse-ul este mai mult promovat online prin site-urile de specialitate destinate gamerilor sau prin forumuri de socializare. Din punct de vedere al comercializării, se gasește cu precădere in magazinele online electronice precum Emag si Altex 

Google Glass (1500 $)

ochelari

Cu un design futurist, parcă  venit dintr-un film SF, Google Glass are potențialul de a revoluționa tehnologia. Google Glass este un mic PC portabil, sub forma unor ochelari, produs de compania americană Google, începând cu 2011.

Aceștia au un mic ecran care apare în dreptul ochilor, comenzile se fac vocal sau prin atingerea unui punct de pe ramă și funcționează pe baza unei baterii încorporate la capătul ramei drepte. Ca și funcționalități, cu Google Glass poți sa-ți verifici mailul, să navighezi pe internet, să postezi pe rețelele sociale, sau să faci poze și sa filmezi. Gadgetul integrează o cameră de 5 megapixeli, are un spațiu de stocare de 16 GB, iar bateria durează pană la 24 de ore. Încărcarea bateriei se face prin cablu USB, iar conectarea la internet prin WiFi sau Bluetooth.

Modelul Beta inițial, a fost îmbunătățit și cu o cască, specială pentru cei care doresc să efectueze apeluri telefonice cu ajutorul ochelarilor. Compania a semnat un parteneriat cu Luxottica pentru a produce ochelarii inteligenți în stilul Ray-Ban sau Oakley, având astfel un nou design futurist. Aceasta a venit cu soluții pentru toate persoanele, aducând pe piață un alt model destinat celor care poartă ochelari de vedere.

Produsul este încă în faza de testare, dar poate fi achiziționat încă din 15 aprilie 2014, la prețul de 1500$, în SUA și Marea Britanie.

Celluon Magic Cube (300$)

Celluon Magic Cube

Celluon Magic Cube este un produs în forma unui cub mic care are încorporat o tastatură și un mouse. Acest cub are un design futurist, tasatura și mouse-ul fiind proiectate sub forma unor holograme. De asemenea, se poate conecta la orice aparat prin tehnologia Bluetooth.  Designul a fost creat de către compania Celluon in anul 2002 și lansată in 2010. Produsul a fost vandut pentru prima oară în Coreea la prețul de 300$. Acest Cub Magic este disponibil în mai multe culori.

Dispozitivul folosește tehnica laser pentru a proiecta pe orice suprafată plană un model QWERTY de dimensiuni standard, asigurând în același timp și acuratețea introducerii datelor prin intermediul unui sistem electronic complex. De asemenea, în funcție de mediul de utilizare al dispozitivului, luminozitatea și  gradul de sensibilitate la mișcare pot fi modificate.

Modul de comercializare al Cubului Magic, un produs futurist încă inexistent pe piaţa românească

De-a lungul timpului, tehnologia  a evoluat  în toate domeniile inclusiv în cel al produselor de larg consum. În prezent, tastatura a devenit un element destul de important în locuința oricărei persoane.  Astfel, au fost create tastatura și mouse-ul ’’hologramă’’ de către compania Celluon din Coreea.

Întrucât numărul celor care folosesc tablete, telefoane inteligente, laptopuri si alte asemenea produse din țara noastră este în creștere, dorim să aducem pe piața românească a tehnologiei acest Cub Magic. Prin urmare, clienții țintă a acestui produs sunt cei care folosesc tehnologia inteligentă.

Diferența dintre această tastatură și mouse față de alte produse asemanatoare este că pot fi transportate oriunde și pot fi folosite cu aproape orice aparat. O altă deosebire constă în designul futurist pe care îl prezintă, fiind cele mai noi și performante produse în comparație cu celelate din aceeași gamă de pe piața internațională în prezent.

Un produs asemanator cu acest Cub o reprezinta tastatura virtuala de la Brookstone. La fel ca si Cubul ales de noi, această tastatură poate fi transportată cu ușurintă, utilizează tehnologia Bluetooth. Diferența dintre aceste 2 produse constă în faptul că acest Cub Magic de la Celluon poate proiecta și un mouse virtual, pe când tastatura virtuală de la Bookstone nu are această opțiune. O altă diferență ar fi că acesta este disponibil în mai multe culori, iar tastatura virtuală este disponibilă doar într-o singură culoare.

Referitor la prețul produselor, Cubul Magic de la Celluon poate fi achizitionat la pretul de 1.000 RON , iar tastatura virtuală de la Bookstone la prețul de 500 RON. De asemenea, prețul de lansare pe care noi îl propunem pe piața românească este de 800 RON. Considerăm că acest preț este unul favorabil, întrucât nivelul de trai din România este mai scăzut  în comparație cu cel din afara țării.

Deoarece promovarea unui produs este cheia succesului, ne-am gândit să alegem următoarele modalități de promovare pe piață:

  • Realizarea unor flyere care să conțină informații relevante cu privire la caracteristici, preț, precum și noutatea pe care o aduce prin designul futurist. Acestea vor fi împărţite în faţa magazinelor cu echipamente de tehnologie, în zonele cu trafic intens. De asemenea, acestea se vor găsi şi în interiorul cataloagelor cu oferte promoţionale.
  • Relizarea unui spot publicitar cu ajutorul imaginii unei vedete renumite din România. Acesta va fi difuzat în timpul pauzelor de publicitate, la principalele posturi de televiziune din ţară.
  • Organizarea într-un centru comercial a unei demonstrații în vederea atragerii potențialilor clienți interesați de achiziționarea acestui produs;
  • Publicarea în presa scrisă a unui articol cuprinzând informaţii referitoare la Cubul Magic, precum şi sloganul ales pentru promovarea acestuia;

În ceea ce privește comercializarea acestui produs, ne-am gândit că cele mai corespunzătoare locuri ar fi magazinele de specialitate precum: Domo, Altex, Flanco, Emag, Media Galaxy, dar și supermarketuri cum ar fi: Cora, Real, Carrefour, Auchan, etc.

Așadar, ne dorim ca prin aceste mijloace de promovare să atragem atenţia unui număr cât mai mare de cumpărători.

Așa cum menționează și Marinetti, designul futurist celebrează „victoria tehnologiei asupra naturii”, privește spre viitor și este unul dintre cele mai îndrăznețe și creative stiluri de design actuale. După cum se poate observa prin produsele prezentate în acest proiect, designul futurist este unul dintre cele mai inovatoare design-uri pentru produs, de la paturi în formă de ou sau cuburi care proiectează tastaturi funcționale, designerii vin cu cele mai indraznețe idei. Chiar și fondatorii futurismului glorificau originalitatea, ”oricât de îndrăzneață, oricât de violentă”.

De asemenea, designul futurist este destinat unor anumite tipuri de consumatori, cu venituri în general mari, pasionați de domeniul high-tech și science fiction. Folosirea unor materiale rezistente și de lux, încorporarea tehnologiei inteligente în produs și investirea în imaginea produsului , justifică prețurile mari ale acestora.

În concluzie, stilul futurist a devenit unul dintre cele mai în vogă stiluri, în special o dată cu revoluția tehnologică, acesta adaptându-se foarte bine pe produsele din domeniul high-tech.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate