Explozie la centrala nucleara in Franta!

in Extern

Serviciile de securitate de la mai multe centre de urgenta din departamentul Manche au fost mobilzate la locul incidentului.
Explozia s-a produs in sala masinilor de la centrala nucleara din Flamanville (Manche).

Potrivit primelor informatii, ar putea exista raniti. Planul de interventie speciala (PPI) nu a fost declansat pentru ca nu exista niciun fel de risc nuclear, potrivit Prefecturii.

Cinci persoane “s-au intoxicat usor”, dar niciuna nu este grav ranita, a precizat ulterior pentru AFP Olivier Marmion, oficial de la Prefectura. Unul dintre cele doua reactoare ale centralei nucleare a fost oprit.

Potrivit pompierilor, o explozie si un incendiu au fost semnalate in centrul centralei, in afara zonei nucleare.
Jacques Lepetit, primarul din Les Pieux, o comuna riverana Flamanville, nu s-a referit la vreo explozie, ci doar la “degajare de fum” relateaza stirileprotv.ro

 Nu exista niciun fel de risc nuclear“, asigura autoritatile, insistand asupra “absentei oricarui risc nuclear“, relateaza AFP.

Vicepresedintele Comisiei locale de informare din Flamanville, care furnizeaza informatii cu privire la orice eveniment produs la centrala, s-a intalnit cu directorul acesteia dupa incident.

“Degajarea de fum este supravegheata, operatiunile sunt sub control”, a spus acesta, potrivit portalului 20minutes.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.