Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Extratereștrii medievali. Apariții surprinzătoare despre care se credea că sunt înfățișări divine

in Articole/Curiozitati

Până nu demult subiect tabu, extratereștrii au constituit obiectul studiilor mai mult sau mai puțin științifice. Dincolo de presupuneri și dovezi care lasă loc de interpretări, există câteva aspecte referitoare la existența extratereștrilor încă de pe vremea când omul nu cunoștea tehnologia video și editarea imaginilor.
„Liber Chronicorum” (Cronica de la Nuremberg) este lucrarea unde se exemplifică primele apariții a ceea ce se crede că ar fi extratereștri. Autorul, Hartmann Schedel, descrie o sferă de foc, văzută în 1034, săgetând văzduhul în linie dreaptă. Nu s-a dovedit dacă era vorba despre vreun fenomen astrologic, extratereștri, sau pur și simplu a fost vorba de imaginația bogată a artistului.
madonaTabloul „Madonna e San Giovanninot”, a fost picat de către Filippo Tommaso Lippi, un artist italian din perioada Renașterii și care a surprins pe pânză unele elemente mai mult decât ciudate. În spatele madonei se poate observa un obiect care pare a fi o farfurie zburătoare. Mai mult decât atât, un pastor o privește nedumerit.
Tot din perioada renascentistă datează o pictură mult mai controversată, care îl înfășișează pe Isus în momentul răstinginirii pe cruce, iar în spatele acestuia apar două OZN.
Exemplele de mai sus nu sunt unice. Foarte mulți artiști au transpus pe pânză, și nu numai, apariții misterioase ale navelor futuriste, despre care se credea că sunt înfățișări divine, ceva de dincolo de cer trimis de chiar Dumnezeu.extra
În anul 1600, Giordano Bruno, teolog și filosof umanist italian, a fost ars pe rug de Inchiziție pentru că a îndrăznit să afirme că nu suntem singuri în Univers, după ce a fost martor unei apariții a farfuriilor zburătoare.

Epoca medievală s-a bucurat de multe talente și minți strălucite, care a influențat cultura mondială, însă e din ce în ce mai greu de crezut că acum mii de ani oamenii au putut să își imagineze OZN-urile în aceeași formă și apariție în care ne-o imaginăm astăzi. Pe atunci extratereștrii erau doar zei ai cerului pentru că bineînțeles, cunoștințele erau atât de minime încât nici nu se puteau defini altfel. Paradoxal, există însă posibilitatea ca predecesorii noștri să fi cunoscut cu adevărat ființele de dincolo de Terra, nefiind atât de sufocați de tehnologie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate