Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Facebook vinovat de rezultatul alegerilor din S.U.A? Anunț recent făcut de Mark Zuckerberg

in Stiri online

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a reacționat la unele acuzații precum că NewsFeed-urile trendy dar false ale acestui site de socializare au ajutat la victoria lui Donald Trump. El și-a apărat compania marți într-un discurs, spunând că este „o idee nebunească” să crezi că acele știri false l-au ajutat pe Donald Trump să fie ales Președinte. S-au remarcat multe critici la adresa acestei rețele de socializare, intens folosită în Statele Unite, cum că ar fi ajutat în distribuirea de știri false în rândul populației americane printr-un algoritm propriu.

„Chiar cred că este vorba despre o profundă lipsă de empatie dacă se ajunge să se creadă că motivul pentru care oamenii au votat așa cum au votat constă în faptul că au văzut câteva știri false”, a declarat domnul Zuckerberg.

Dar criticii au punctat că știrile false – din ambele tabere – ar fi putut juca un rol important în atragerea alegătorilor oferindu-le o imagine falsă despre țară, influențându-le decizia în sondaje și contribuind cu neînțelegeri. Hotărând ce ar trebui să arate și ce nu în mass-media, este un job înșelător și face ca vina să cadă pe companii de tehnologie precum Facebook, deoarece social media este o sursă de știri în creștere pentru americani.

„Pentru toți admiratorii, (Facebook) devine un eșec în informarea civică”, a scris miercuri Joshua Benton, directorul Laboratorului de Jurnalism Nieman al Universității Harvard.

„Democrația noastră are o mulțime de probleme, dar sunt câteva lucruri care ar crea un impact mai bun – veridicitatea știrilor pe care utilizatorii le împărtășesc și le asimilează.”

Organizațiile și utilizatorii crează și distribuie conținut fals: de la povestea Facebook trendy în care se vorbea de concedierea lui Megyn Kelly de către Fox News pentru că o sprijină pe Hillary Clinton, la alte povești în care Clinton ar face apel la război civil în cazul în care Trump câștigă alegerile sau că Papa Francis l-a declarat președinte pe Trump sau că familia Clinton ar fi omorât pe cineva.

Toate aceste acuzații au apărut în urma unor zvonuri că Facebook deține un algoritm care filtrează informația și că a permis cenzura știrilor conservatoare. Dar compania nu a putut să învingă postările populare care le-a păcălit algoritmul. Unii utilizatori, pentru a câștiga cât mai mulți bani din anunțuri, crează sute de site-uri false și își promovează „munca” pe rețele de socializare precum Facebook, așa cum arată investigațiile celor de la BuzzFeed și The Guardian.

Mai mulți tineri din Macedonia au povestit pentru Buzzfeed cum au făcut asta pentru bani. Au publicat povești în care prezentau cum Mike Pence ar fi spus că Michelle Obama a fost „cea mai vulgară prima-doamnă pe care am avut-o” sau că Clinton a fost trimisă în instanță pentru scandalul cu emailul.

Alte companii social media precum Twitter s-au confruntat și ele cu dezinformarea: de exemplu au apărut știri care conțineau reguli false despre procedura de votare. Google a fost cu un pas înaintea tuturor, adăugând etichete „fact check” în grupul lor de știri.

Sursa: csmonitor.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate