Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fara ingrediente sau ustensile speciale! Cum prepari cascavalul de casa mai ieftin si sanatos!

in Secretele bucatariei
Cine ar fi crezut ca si cascavalul poate fi preparat in casa, fara ingrediente sau ustensile speciale!
Prezentam aceasta reteta pentru toti iubitorii de cascaval, care vor sa manance ceva natural, bun si sanatos in acelasi timp.
Iata reteta!
Cum se face CASCAVALUL de casa – mult mai ieftin si mai sanatos

Cascaval de Casa – Reteta

Reteta este foarte simpla si reusita. Trebuie doar sa faceti rost de lactate de tara, naturale: lapte de vaci si branza de vaci proaspete. Din ingredientele listate mai jos ies circa doua rotocoale de cascaval, una mai mare si una mai mica. Daca va place ce a iesit, data viitoare puteti dubla sau tripla cantitatile, pentru a obtine mai mult cascaval de casa.

Cascaval de casa reteta

Ingrediente

• 1 litru de lapte

• 500 g de branza de vaci

• 60 g de unt

• 1 lingurita de sare

• 1 lingurita de bicarbonat de sodiu

Preparare

Faramitati bine branza de vaci, cu mainile curate sau cu o furculita. Puneti-o intr-o oala si adaugati laptele. Amestecati si puneti vasul pe foc.

Cand apar primele clocote, feriti oala de pe foc si strecurati amestecul printr-o panza sau strecuratoare deasa intr-o alta cratita de care stiti sigur ca nu se prinde mancarea.

Adaugati peste branza strecurata untul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Puneti vasul pe foc si lasati amestecul sa fiarba circa 10 minute, amestecand cu un tel. Compozitia trebuie sa devina fina, fara bucati mari de branza. Lasati focul la mic, deoarece branza se va topi si se va prinde de vas.

Cand compozitia a devenit omogena, turnati-o intr-o forma rotunda (un bol mare sau doua boluri mici), sau intr-o tavita dreptunghiulara. Puteti folosi orice fel de forma doriti.

Acoperiti forma sau formele cu o folie de plastic, si dati-le la rece, in frigider sau in balcon, daca este iarna. Lasati cascavalul 1-2 zile, pentru a se intari bine.

Il puteti taia felii sau rade pe razatoare. Este atat de bun si natural la gust, incat poate fi servit ca atare.

Daca va place cascavalul putin mai sarat sau mai iute, puteti adauga putina branza de oi, doar pentru gust

Sursa: SECRETELE.COM

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Secretele bucatariei

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web