Fără precedent în Europa. Țara unde tinerii primesc 500 de euro, cadou de la stat la împlinirea majoratului

in Evenimente/Extern/Stiri online

Începând cu 15 septembrie 2016, Guvernul italian a decis să ofere un cadou tinerilor care pășesc pe treapta maturității. Fiecare tânăr care va împlini 18 ani, începând cu data menționată mai sus, va primi 500 de euro din bugetul statului, dar există și câteva condiții.

De cadoul inedit beneficiază doar cetățenii italieni, iar cei 500 de euro sunt oferiți sub formă de vouchere valabile exclusiv pentru achiziționarea de cărți, bilete la concerte, teatru sau cinema, vizite la muzee și excursii în parcurile naționale.

„Inițiativa transmite un mesaj clar adolescenților, reamintindu-le că aparțin unei comunități care îi primește cu brațele deschise (…) De asemenea, le reamintește cât de important este consumul de cultură, atât pentru dezvoltarea propriei personalități, cât și pentru întărirea fibrei societății noastre”, a declarat subsecretarul parlamentar Tommaso Nannicini

Banii pot fi solicitați prin intermediul unei aplicații de unde se pot descărca și voucherele valabile atât în mediul online cât și în magazine. Aproximativ 600.000 de tineri vor beneficia de ineditul cadou oferit de statul italian.

Pe de altă parte, autoritățile anunță că un proiect similar ar putea fi demarat anul viitor, de această dată vizând profesorii care vor primi un voucher de 500 de euro, destinat exclusiv perfecționării profesionale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.