Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

FBI avertizează că distrugerea ISIS nu înseamnă și distrugerea terorismului. Riscurile înfrângerii grupării Stat Islamic

in Evenimente/Extern/Stiri online

Directorul FBI, James Comey, a avertizat joi că se va forma o “diasporă teroristă” în urma distrugerii organizației teroriste Stat Islamic, ceea ce ar putea să crească numărul atacurilor în toată lumea.

Pe fondul înfrângerilor suferite de ISIS în ultima perioadă, aceasta pierzând orașul sunnit Fallujah din Irak și baza aeriană aflată la circa 60 de kilometri distanță de Mossul, autoritățile americane văd tot mai aproape căderea organizației teroriste. Cu toate acestea, există riscul formării unei diaspore teroriste, mult mai activă în materie de atacuri.“Știm cu toții că va exista o diasporă teroristă (…) când forțele militare vor zdrobi Califatul. Mediile combatante ale grupului vor merge undeva, iar treaba noastră este să le găsim și să le oprim înainte să ajungă în Statele Unite pentru a ataca oameni nevinovați”, a avertizat directorul FBI, într-o comisie a Congresului.

De asemeni, James Comey mai precizează că înfrângerea ISIS va forța militanții săi să caute și alte forme de organizare teroristă pentru a-și continua activitatea sângeroasă. O dovadă în acest sens stă faptul că deși jihadiștii au suferit înfrângeri dure în ultima perioadă și mai mulți lideri importanți au fost uciși, atacurile revendicate de Stat Islamic continuă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate