Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Femei abuzate de soldați din datorie patriotică. Proiectul Lebensborn

in Articole

Modelul de perfecțiune al nazismului a fost însuși Adolf Hitler, care pe lângă dominarea lumii și eliminarea evreilor, tiranul dictator și-a dorit o armată de naziști de rasă pură, îndoctrinați încă din copilărie. Din rasa pură, ariană, așa cum a fost denumită puteau face parte doar oamenii blonzi cu piele albă și ochi albaștri. În acest sens, liderul SS Heinrich Himmler, mâna dreaptă a lui Hitler a pus în aplicare proiectul Lebensborn, un proiect care a devenit lege nazistă și prin care toate eforturile trebuiau să ducă la perpetuarea rasei pure.

Soldații naziști erau obligați să cucerească tinere femei, sănătoase și cu trăsături ariene pentru a le lăsa însărcinate, chiar dacă acestea refuzau. Abuzul femeilor reprezenta o datorie patriotică a militanților naziști, cu toate că cei mai mulți dintre aceștia aveau la rândul lor familii. Femeile erau internate în maternități speciale unde erau supravegheate pe tot parcursul sarcinii, iar după naștere erau obligate să își abandoneze copilul. Nou-născutului i se falsificau actele, unii dintre ei erau dați în adopție familiilor care se încadrau în tiparele rasei ariene, iar ceilalți erau crescuți în centre naziste, Liga Fetelor Germane și organizația Tineretul Hitlerist.liga fetelor liga baietilor
Încă din primii ani de viață băieții erau educați în spirit nazist, cu ură pentru evrei și iubire de țară, erau învățați să fie agresivi și să tragă cu arma. Fetele erau educate pentru a deveni soții perfecte pentru soldați, să se îngrijească de aspectul lor, să fie bune gospodine și să fie atente cu sănătatea lor pentru a putea aduce pe lume câți mai mulți copii blonzi. Orice copil care nu se încadra în regulile stricte era aruncat în lagărele cu evrei, torturat sau chiar ucis fără milă.

Membrii proiectului Lebensborn au mers mult mai departe de atât. Dat fiind faptul că numărul copiilor născuți nu era considerat suficient, naziştii au început să caute în toate ţările ocupate copii care să corespundă standardelor ariene. Aceștia erau răpiți din brațele părinților sub același pretext al patriotismului. Numai din Polonia, naziștii au răpit 200.000 de copii. „Trebuie să scoatem aceşti copii din mediul lor, să folosim fiecare pictură de sânge bun pentru noi, iar dacă nu vom reuşi asta, atunci vom distruge acest sânge”.

Proiectul Lebensborn a fost oprit după capitularea Germaniei naziste şi eliberarea ţărilor ocupate, moment în care sute de mii de tineri au aflat că nu își cunosc cu adevărat părinții. Doar aproximativ 4000 dintre ei au reușit de-a lungul timpului să își regăsească familiile, ceilalți au trăit sub semnul întrebării, fără nici cea mai mică urmă a identității lor reale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate