Într-o lume în care ”bizarul” tinde să devină ”obișnuit” și nimic nu pare să mai impresioneze pe nimeni, psihiatria este lovită din plin de o nouă boală numită Transpeciism. Oamenii care suferă de această boală consideră că sunt animale care s-au născut oameni din cauza unor anomalii în timpul gestației. În consecință, persoana se comportă ca un animal, deși aparența unui om este una clar definită.
Este și cazul tinerei Pao din Suedia, care impune apropiaților să o trateze ca pe o pisică, pe motiv că ea la origini este o mică felină, dar care din motive necunoscute a ajuns să se nască om. Poartă coarne pe cap, mănâncă pe sol, miaună, își linge corpul pentru a se spăla și chiar are și partener de viață. Trăiește împreună cu o altă tânără pe care o numește ”femela” ei și de asemeni, își recunoaște bisexualitatea afirmând că a cunoscut în Stockholm și un mascul cu care a petrecut timp prețios. Pao susține că nu înțelege de ce lumea o privește ciudat în condițiile în care ea se simte perfect normală și speră că într-o zi medicina va revoluționa atât de mult încât îi va permite să facă o operație de schimb de specie.
Aceeași situație o întâlnim și în Norvegia, unde o tânără de doar 20 de ani se comportă ca o pisică autentică. Ea spune că a descoperit că este animal la vârsta de 16 ani, după ce psihologii i-au stabilit adevărata identitate și anume: pisică în corp de femeie.
Dacă femeile devin peste noapte pisici, în cazul bărbaților care suferă de Transpeciism devin căței, deși imaginea creată în jurul lor este mai degrabă asociată dominației cu puternice tente sexuale.
David Alfred, un bărbat aproape centenar din Belgia, crede că a devenit pinguin după un accident rutier care i-a provocat grave răni la șold și care l-au obligat să nu mai poată merge normal. Astfel, bărbatul a început să devină obsedat de viața pinguinilor, iar el se poartă ca atare.
Specialiștii nu au stabilit deocamdată un tratament eficient pentru cei care suferă de Transpeciism, terapia fiind cea mai obișnuită metodă însă neeficientă, foarte puțini dintre pacienți prezentând semne de îmbunătățire a stării mentale.