Fenomen fara precedent! Patinoar urias in aer liber! Veneția ÎNGHEȚATĂ pentru prima dată în istorie!

in Articole/Curiozitati

La început de an 2017, Italia a fost cuprinsă de ger și zăpadă, inclusiv în partea de sud. Un fenomen fără precedent s-a manifestata în Veneția. Laguna și canalele  au fost complet înghețate.

În regiune venețiană s-au mai semnalat ninsori abundente în timpul iernii, dar vremea rece, împreună cu o umiditate specială, au creat o înghețare totală a canalelor, nota Il Giornale italiano.

Turiști, și chiar localnici, au fost extrem de surprinși de un spectacol fără precedent.

Adâncimea mică a apei și claritatea ei au determinat ca gheața să fie extrem de luminoasă, mai ales în unele zone centrale ale orașului. A căpătat o culoarea albastră, cu nuanțe albe, strălucitoare.

Meteorologul John Piastrucci, a explicat că fenomenul se datorează proprietăților higroscopice ale apelor venețiene, care, împreună cu temperatura sub punctul de îngheț, au creat un efect ciudat de refracție a luminii. Sursa:evz.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.