Fenomen misterios! Satul in care oamenii “pică” într-un somn adânc şi pot sta în starea asta chiar şi săptămâni la rând

in Spiritualitate

De aproape doi ani, un fenomen misterios afectează locuitorii unui sat situat în nordul Kazahstanului. Fără niciun fel de explicaţie, oamenii “pică” într-un somn adânc şi pot sta în starea asta chiar şi săptămâni la rând.

În vara lui 2014, Viktor Kazachenko a pornit la drum prin stepele din Kalachi, satul aflat la vreo 480 de kilometri vest de Astana, capitala Kazahstanului. Bărbatul conducea spre cel mai apropiat oraş pentru a rezolva nişte probleme, dar nu a mai ajuns la destinaţie. Motivul?
„Creierul meu s-a oprit. Asta e. Nu îmi amintesc altceva”, a declarat Kazachenko. A fost lovit de ciudata „boală a somnului”, o maladie care a semănat groază în rândul oamenilor.

Misterioasa afecţiune îi face pe locuitori să intre într-o stare ciudată, un fel de comă care durează uneori mai multe zile. „Mergeam la oraş pe 28 august şi mi-am revenit pe 2 septembrie. Când m-am trezit la spital, am aflat că adormisem. După aţipeala asta, tensiunea arterială a început să-mi crească fără niciun motiv. Dureri de cap, nici nu pot să le descriu. Timp de şase săptămâni nu am ştiut ce să fac. Chestia asta îţi afectează foarte grav mentalitatea. Sunt foarte nervos, aproape la limită”, a povestit Viktor Kazachenko pentru EurasiaNet.org, potrivit mediafax.ro.

Boala a lovit satul pentru prima dată în primăvara anului 2013 şi a afectat 120 de oameni, cam un sfert dintre locuitorii din Kalachi. Ultimele două cazuri au fost înregistrate pe 1 martie, iar numărul total al persoanelor afectate a crescut la 152.

EXISTĂ EXPLICAŢII?

Deşi investighează de multă vreme această poveste, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să găsească o explicaţie clară. Investighează o posibilă creştere a nivelurilor de radiaţii, de monoxid de carbon, radon (element chimic radioactiv, sub formă de gaz, provenit din dezintegrarea radiului, cel din urmă provenind din dezintegrarea uraniului, n.r.) sau săruri de metale grele.

În luna ianuarie, Sergey Lukashenko, directorul Institutului pentru siguranţă radioactivă din cadrul Centrul Nuclear Naţional, a recunoscut că în unele dintre locuinţele sătenilor afectaţi s-au înregistrat concentraţii de monoxid de carbon de zece ori mai mari decât limita maxim admisă. Lukashenko a spus că aceste concentraţii ar fi putut cauza simptome similare „bolii somnului”, însă nu e nimic sigur.

Pacienţii adormiţi au fost trimişi la spitale din Astana pentru analize, dar fără niciun rezultat, iar agenţia de presă kazahă Tengrinews a relatat că vicepremierul Berdibek Saparbaev a cerut ajutor comunităţii medicale internaţionale.


În lipsa unor dovezi ştiinţifice palpabile, mulţi săteni sunt convinşi că au descoperit sursa problemei: mina de uraniu de la marginea satului, activă în perioada sovietică, dar în prezent nefolosită. „Ne-am gândit că este vorba despre radiaţii. Avem o mină de uraniu aici”, deşi este „în paragină de ani buni”, a spus Tatyana Shumilina.

Mina Krasnogorskiy este acum o fantomă, complexul industrial fiind abandonat după ce mina s-a închis în anii 1990. În prezent, doar câteva zeci de familii mai locuiesc în complex, casele lor fiind intacte, dar răspândite printre blocuri de apartamente dărâmate şi alte ruine. Dar niciuna dintre aceste familii nu pare să fie afectată de ciudata „boală a somnului”.

Citeste mai mult aici:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*