Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fenomen spectaculos! Munţii Carpaţi au fost vizibili din mai multe zone din Bucureşti

in Galerie

De ce au fost vizibili Munţii Carpaţi din mai multe zone din Bucureşti, joi, 11 februarie FOTO

Munţii Carpaţi au fost vizibili din mai multe zone din Bucureşti, joi, 11 februarie, inclusiv din centru. Fenomenul a fost observabil şi anul trecut, în aceeaşi perioadă şi, conform specialiştilor, Carpaţii devin vizibili din Capitală toamna sau iarnă, din cauza unui efect de lupă care măreşte orizonul.

Efectul e generat de atmosfera rarefiată şi de razele soarelui. Imagini impresionante cu munţii, realizate din Bucureşti, găsiţi în Galeria Foto de mai jos.

m1_88381500

Fotografiile au fost realizate de Dan Mihai Bălănescu joi, în jurul orei 15-16, de pe hotelul Intercontinental.   „Mă întorceam de la Ploieşti şi i-am tot văzut în oglinda retrovizoare… ceea ce m-a facut să alerg către Inter, deoarece nimeni nu i-a mai prins într-o imagine din centrul Bucureştiului de unde se poate vedea Piaţa Romană şi Bulevardul Magheru”, a explicat fotograful pentru B365.ro.

Imaginile au fost făcute cu un Canon 6D, obiectiv: Canon 100-400 F4.5-5.6 L IS USM.

m2_47232000

Conform geografilor, nu se întâmplă prea des ca munţii Carpaţi să fie vizibili din Capitală, însă acest lucru e posibil atunci când aerul este curat şi mai degrabă toamna sau iarna. Mai precis, după cum a explicat Cornel Tudose, lector universitar la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii din Bucureşti, într-un articol publicat pe obiectiv.info

în 2014, acest lucru se întâmplă din cauza atmosferei foarte rarefiate şi a razelor soarelui, care creează un efect de lupă care măreşte orizontul, aducând astfel munţii mai aproape. „Fenomenul se petrece de obicei toamna şi iarna (…) Munţii se pot observa în special după răsăritul soarelui, dar şi în timpul zilei, în condiţiile unei evapotranspiraţii reduse, cauzată de temperaturile scăzute”, a completat acesta.

m3_40021300

În mai 2014, fotograful Cristian Vasile, de la Bucureşti Optimist, a reuşit să fotografieze Munţii Carpaţi de pe acoperişul unei clădiri FOTO AICI În luna decembrie a aceluiaşi an, şi fotograful Andrei Bîrsan a captat munţii de la etajul opt al unei clădiri din Pipera.  FOTO AICI

CITESTE MAI MULT AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Galerie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate