Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fenomenul concediilor „FANTOMA”! Concediul de odihna se intalneste din ce in ce mai RAR

in Stiri online

Inspectorii de muncă avertizează că au întâlnit, tot mai des în ultima perioadă, fenomenul concediilor ”fantomă”, scrie  realitatea.net

Lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Munca Sălaj au constatat că tot mai mulţi angajaţi din mediul privat apar în evidenţele companiilor ca fiind în concediu de odihnă sau chiar fără plată, deşi ei merg zilnic la serviciu.  Cele mai multe deficienţe au fost constatate la angajatori din mediul privat.

„Practic, concediul de odihnă al lucrătorilor este evidenţiat în foile de pontaj, dar în realitate lucrătorul nu beneficiază de concediu de odihnă. Aceste lucruri le constatăm tocmai din sesizările primite de la lucrători care în momentul în care încetează raportul de muncă la un anumit angajator nu beneficiază nici de plata dreptului de concediu neefectuat, pe care fiecare lucrător îl ştie ca şi număr, dar în controalele care se desfăşoară ca urmare a sesizărilor se constată că, de fapt, acel lucrător apare în foile de pontaj şi în ştatele de plată evidenţiat cu concediul de odihnă”, spune Luminiţa Nemeş dela Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj.

Institutul de Muncă avertizează că a crescut şi numărul angajaţilor trimişi în concediu fără salariu, deşi nu au fost informaţi în prealabil, aşa cum prevede lesgilaţia în vigoare, astfel încât angajatorul să nu plătească taxe la stat.

Sursa: realitatea.net

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate