Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fetița mumificată, păstrată în Catacombele Siciliene, arată la fel ca atunci când a murit și …clipește?

in Curiozitati

Ați auzit vreodată de fetița mumificată, păstrată în Catacombele Siciliene, care arată la fel ca atunci când a murit și …clipește?

Rosalia Lombardo

Cadavrul atât de bine păstrat aparține Rosaliei Lombardo, o fetiță care avea doar doi ani când a murit, în urmă cu aproape 100 de ani. Decizia de a fi mumificată a aparținut tatălui ei, generalul Mario Lambardo, care nu a suportat gândul de a-și pierde odorul.

Rețeta folosită de Alfredo Salafia pentru mumificarea fetiței a fost un secret o perioadă lungă de timp. În 2009, biologul Dario Piombino-Mascali a început să caute formula și a reușit să o găsească după ce s-a întâlnit cu descendenți ai lui Salafia. Printre chimicalele folosite se numără: zinc, alcool, glicerină și acid salicilic.

Rosalia a devenit celebră după moarte nu doar prin formula specială care a reușit să o păstreze atât de bine vreme de un secol, ci și prin faptul că, de-a lungul timpului, s-a observat că uneori are ochii întredeschiși, după care se închid. Exact ca și când ar clipi!

Potrivit oamenilor de știință, mișcarea ochilor se produce din cauza schimbării de temperatură din cameră și din cauza blițurilor. Însă nu sunt puțini cei care cred că motivul e acela că trupul fetiței e vizitat, în acele momente, de spiritul ei…

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate