Ingrediente
500 g de ficăţei de curcan; 2 mere; 150 ml vin alb; 2 căţei de usturoi; 1 ardei gras roşu; 1 ceapă mică; 1 cartof; ½ linguriţă de pătrunjel uscat; ulei; sare; piper; verdeaţă.
Mod de preparare
Curătă ficăţeii şi spală-i bine. Lasă-i la scurs, apoi tamponează-i cu un şervet absorbant. Perpeleşte-i în ulei încins, stinge cu vin, adaugă usturoiul şi ceapa tocate fin, sare, piper şi lasă la foc moderat până scad. Pune pătrunjelul uscat. Între timp, taie ardeiul rondele şi merele cubuleţe (în coajă). Trage-le la tigaie maximum un minut, că să nu se înmoaie. Amestecă-le cu ficăţeii şi decorează cu verdeaţă.
ŞTIAI?
Deşi ficatul de curcan are mai multe grăsimi în comparaţie cu cel de pui, concentraţia de vitamine din grupul B este mai mare. De asemenea, ficatul de curcan este mai bogat în vitamina C.