Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

File de peste cu vin alb

in Mancare gatita

cod-vinceapa1
Ingrediente:

  • File de peste (0.800 kg)
  • Ceapa uscata (0.500 kg)
  • Morcovi (0.150 kg)
  • Patrunjel radacina (0.100 kg)
  • Lamaie (2 buc)
  • Foi dafin (0.001 kg)
  • Telina radacina (0.500 kg)
  • Patrunjel radacina (1 leg)
  • Vin alb sec (0.200 kg)
  • Frisca lichida (0.100 kg)
  • Unt (0.400 kg)
  • Faina (0.050 kg)
  • Sare (0.050 kg)
  • Piper boabe (0.002 kg)

Mod de preparare
Fileul de peste se spala. Alegem un vas mai adanc rezistent la caldura. Vasul se tapeteaza cu unt. Ceapa,morcovii si patrunjelul radacina se taie felii rotunde. Pestele se portioneaza si se aseaza in vasul tapetat. De jur imprejur se aseaza zarzavatul taiat rondele,ceapa cateva felii de lamaie,foile de dafin ,piperul si se sareaza. Dupa ce am asezat toate ingredientele in vas ,adaugam si vinul alb si acoperim vasul cu folie de aluminiu. Introducem la cuptor si innabusim acolo cca. 25 min. Dupa ce scoatem vasul din cuptor ,se scot feliile de peste care se pastreaza la cald pana la sevire. Strecuram zeama in care a fost innabusit pestele si punem la fiert. Amestecam frisca lichida cu faina si adaugam la zeama care fierbe si fiebem impreuna pana ajungem la cosistenta unui sos. Pestele se serveste cu sosul obtinut si ca garnitura I se adauga legumele cu care a fost innabusit si cartofi cu patrunjel verde. Se orneaza cu lamaie.
La acest preparat putem folosi atat peste de apa dulce cat si peste oceanic.
La servire se asorteaza cu un vin alb demisec.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Mancare gatita

Aperitive cu branza

Aperitiv din brînză de burduf Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de

Ananas cu pui

Durata 3 h20 min Ingrediente: 1 cutie compot de ananas fara zahar
LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web