Filmul Regina Soarelui – Ce ne spun albinele

in Agronomie

Regizat de Taggar Siegel, documentarul a apărut în 2010 și a fost tradus în limba română cu sprijinul Societăţii Antroposofice din România. Evident, este vorba de un film despre albine, care se numește Queen of the Sun: What Are the Bees Telling Us ?, și prin intermediul lui, săracuțele albinuțe ne vor spune printre altele că lor nu le place deloc ideea asta promovată de domnu’ ministru, cu plantele modificate genetic. Ba mai mult de-atâta, sunt foarte afectate și toată această industrie a OMG-urilor, în care Mosanto (votată și cea mai malefică corporație din lume pe 2011) este lider suprem, le ucide și pe bietele de ele, nu doar pe noi.

Despre mierea de albine și beneficiile ce le aduce ea sănătății omului s-au scris probabil biblioteci întregi și cu siguranță se vor mai scrie, deoarece mierea este alimentul cel mai uimitor, iar valențele ei terapeutice sunt pe departe de a fi complet descoperite. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit mierea pe post de îndulcitor sau medicament, fiind mereu un aliment foarte apreciat în orice gospodărie.

Fosilele dovedesc că albinele au în spate cel puțin 150 de milioane de ani de evoluție. Nu se cunoaște însă cu exactitate de când omul a început să folosească mierea, dar se presupune că acesta a descoperit dulcea comoară din roiurule albinelor, din cele mai vechi timpuri. Există picturi în peșterile din Spania care arată că acum mai bine de 7000 de ani, omul practica apicultura și consuma miere, dovezi recente aproximând că ființa umană a interacționat cu albinele încă de acum 10.000 de ani

Filmul trece în revistă 10.000 de ani de apicultură, subliniind legătura profundă dintre oameni și și aceste insecte, distrusă în timp de practicile industriale tehnologizate. Stupii de albine încep să se golească, iar noi nu știm ce să facem să împiedicăm asta.

În seara asta e momentul pentru film. Regizat de Taggar Siegel, documentarul “Queen of the Sun: What Are the Bees Telling Us?” a apărut în 2010 și evident, este vorba (evident) de albine. În mare, albinuțe ne vor spune printre altele că lor nu le place deloc ideea asta apobată recent de ai noștri siniștri conducători, cu plantele modificate genetic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.