Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Firmele din România au aproape 25.000 de locuri de muncă vacante. În ce județe sunt cele mai multe și ce specialiști se caută

in Stiri online

Firmele din România au raportat la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă aproape 25.000 de locuri de muncă vacante, la nivel naţional, cele mai multe în Bucureşti, Prahova şi Arad.

Potrivit unui anunț al ANOFM, cele mai multe locuri de muncă – peste 1.300, sunt pentru muncitori necalificaţi în industria confecţiilor.
La polul opus, cele mai puține locuri de muncă disponibile – sub 100, se găsesc în judeţele Caraş-Severin, Giurgiu, Suceava, Mehedinţi şi Bacău.
Astfel, la nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.359), lăcătuş mecanic (1.207), lucrător comercial (1.169), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.128), manipulant mărfuri (996), agent de securitate (958), vânzator (806), confecţioner-asamblor articole din textile (676), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (639), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide (534).
Persoanele interesate de unul dintre aceste locuri de muncă poate obține infomații suplimentare de pe site-ul ANOFM.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), numărul de locuri de muncă vacanţe din economie, un indicator al deficitului de forţă de muncă la nivel naţional, a crescut în primul trimestru al acestui an cu 6,8% faţă de aceeaşi perioada a anului anterior, la 62.220.
Cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacanţe s-au înregistrat în continuare în administraţia publică şi în sănătate, însă de anul trecut se observă o scădere a crizei de forţă de muncă la stat şi o accentuare în sectorul privat, în condiţiile în care industria de prelucrare suferă cel mai mult din cauza lipsei de angajaţi.
În primul trimestru din 2016, numărul locurilor de muncă vacanţe a fost de 58.284, iar rată locurilor vacanţe – de 1,27%.
La nivelul economiei reale, cea mai mare criză de forţă de muncă se înregistrează în industria de prelucrare, unde în primul trimestru erau 15.822 de locuri de muncă vacanţe, adică un sfert din numărul total la nivel naţional, iar rată posturilior neocupate era de 1,34%.
Cea mai mare rată a joburilor neocupate este în sectorul bancar şi de asigurări, cu 1,78% în primul trimestru, în creştere puternică faţă de trimestrul anterior, când procentul era de 1,24%.
La polul opus, cele mai mici probleme în găsirea de forţă de muncă se înregistrează în industria extractivă, cu o rată a posturilor vacanţe de 0,15%.
Numărul de locuri de muncă vacanţe a scăzut după 2008, când s-a înregistrat o rată maximă, de 1,94%, şi un număr maxim de peste 100.000 de joburi neocupate, până în 2010, când s-a atins un nivel minim, de 0,59%. Ulterior, rată locurilor de muncă neocupate a crescut constant până în prezent.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate