Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Firmele lui Dan Condrea finanțate cu bani europeni. Fostul patron a obținut aproximativ 2 milioane de euro din contracte și fonduri europene

in Evenimente/Stiri online

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, și-a înfințat firmele și le-a dezvoltat, inclusiv producția de dezinfectanți cu peste 600 de mii de euro, bani nerambursabili, proveniți din fondurile europene. Valoarea contractelor și a finanțărilor oferite lui Condrea se ridică la aproape două milioane de euro. O parte din finanțare poartă semnătura fostului ministru al Comunicaţiilor, Dan Nica.

În ultimii șase ani, firmele lui Dan Condrea şi cele apropiate lanţului Hexi Pharma au depus nu mai puțin de 13 proiecte pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile. Potrivit Digi24, cinci dintre acestea au obținut finanțare care se ridică la 600 de mii de euro. Pe lângă fondurile nerambursabile, Dan Condrea a beneficiat și de contracte în valoare de un milion două sute de mii de euro. Unele contracte au fost gestionate de autorităţile ce ţin de ministerul Fondurilor Europene, altele au fost semnate de fostul ministru al Comunicaţiilor, Dan Nica, iar restul au fost derulate prin structurile din subordinea ministerului Dezvoltării Regionale.

Dan Nica a aprobat în anul 2013, un contract de peste un milion de euro pentru firma SC Medical Cleaning SRL, firma de curăţenie la care Dan Condrea deţinea 60% din acţiuni, bani care potrivit datelor oficiale, au fost investiți într-un sistem de implementare de managment. De asemeni, firma SC EMEX CONT SRL, societatea care administrează firma de curăţenie a lui Dan Condrea a beneficiat de finanțare de 100 de mii de lei, din care 77 de mii au fost bani europeni nerambursabili, pentru achiziționarea de calculatoare.

Clinica medicală Hexi Med a fost înființată tot din bani europeni după ce Dan Condrea, ca administrator al firmei HEXI MED S.R.L, a obţinut peste 850 de mii de lei fonduri europene dintr-un proiect de 1,8 milioane de lei. În același timp, SC HEXI PHARMA CO SRL, a depus un proiect pentru obținere de fonduri nerambursabile în vederea sporirii capacității de producție a dezinfectanților. Dan Condrea a obținut peste 600 de mii pentru a-şi cumpăra vase de stocare, mașini de dozat, mașini de etichetat, echipamente de ambalat şi diverse tipuri de cântare platformă, după indică oficialii.

sursa: digi24

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate