Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fiscul pregateste amenzi pentru romani care nu depun declaratia 200 pana joi

in Stiri online

Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a dat termen până joi românilor care trebuie să depună declarația 200.

Ultimatum privind Declarația 200

Termenul limită pentru românii care au obținut alte venituri, din activități independente, variate, trebuie să declare asta până joi, 25 mai.

Românii care obțin venituri de altă natură decât cea salarială și nu trimit la Fisc declarația 200 riscă amenzi de până la 500 de lei.

În această situație se află sute de mii de români, conform datelor furnizate de ANAF. Este vorba despre venituri obținute din activități independente, activități agricole pentru care venitul net e stabilit în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și operațiuni cu instrumente financiare sau jocuri de noroc.

Pe baza declarației 200 pe care românii trebuie să o depună până joi, Fiscul va regulariza impozitul pe venit și contribuțiile soeciale. Vor fi comunicate astfel veniturile și cheltuielile deductibile efectuate în anul fiscat anterior, pe fiecare sursă de venit, se arată în hotărârea ANAF.

Declarația 200 poate fi descărcată de pe site-ul ANAF. Important de menționat este faptul că aceste cheltuieli deductibile nu cuprind contribuțiile sociale obligatorii.

Sursa: huff.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate