Fiscul va lipi somațiile pe ușa datornicului dacă acesta nu e de găsit. Este valabil și pentru firme

in Evenimente/Stiri online

Potrivit unui proiect de modificare a Codului de procedură fiscală, Fiscul dorește ca datornicii să fie înștiințați prin lipirea de afișe cu somații pe ușa destinatarului, dacă aceștia refuză să primească somația sau comunicarea cu aceștia este imposibilă pe orice cale.

Potrivit profit.ro, proiectul implică modificarea articolului 47 din Codul Fiscal astfel: Dacă în procedura comunicării directe a actului administrativ fiscal la domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului ori împuternicitului acestuia, acesta refuză primirea actului sau nu este găsit la domiciliul fiscal, se va afișa pe ușa destinatarului o înștiințare. Înștiințarea prevăzută trebuie să cuprindă: denumirea organului fiscal emitent; numele și prenumele celui care a făcut afișarea și funcția acestuia; numele, prenumele și domiciliul fiscal celui înștiințat; denumirea, numărul și data emiterii actului administrativ fiscal în legătură cu care se face înștiințarea; anul, luna, ziua și ora când afișarea a fost făcută; semnătura celui care a afișat înștiințarea.

Codul Fiscal actual prevede că datornicul este înștiințat prin poștă, e-mail sau personal. În cazul unui eșec de comunicare, se publică un anunț concomitent, la sediul administrației și pe pagina de internet a ANAF, iar după 60 de zile de la publicare, anunțul se consideră comunicat.

Noul proiect de modificare a Codului de procedură fiscală, a fost prezentat public de Ministerul Finanțelor, iar lipirea somațiilor pe ușa datornicilor urmează să fie aplicată începând cu anul viitor, după cum asigură profit.ro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.